Chystáš se na halloweenskou party nebo ji dokonce pořádáš? S těmito halloweenskými snacky určitě zaboduješ.
Jestli přemýšlíš, co pro své kamarády a kamarádky na halloweenský večer připravit, tento článek tě určitě inspiruje.
Přinášíme ti sedm tipů na sladké i slané snacky, na které budeš potřebovat minimum ingrediencí, a navíc s nimi v kuchyni nestrávíš celé odpoledne. Samozřejmě si snacky můžeš udělat i mimo halloweenskou party a zpříjemnit si tak třeba podzimní večer.
Duchové
Doba přípravy: 15-20 minut
Nejen, že ti tento jednoduchý snack zabere minimum času, ale navíc vypadá opravdu roztomile.
Ve vodní lázni si zvlášť rozehřej bílou a mléčnou čokoládu. Jahody namoč v bílé čokoládě a nech ji ztuhnout. Potom pomocí špejle a mléčné čokolády vytvoř obličej ducha a máš hotovo. Duchové ti nezaberou déle než 20 minut.
Slaní hadi
Doba přípravy: 20 až 30 minut
Dalším tipem jsou krásní a chutní slaní hadi. Množství listového těsta zvol podle toho, kolik hadů chceš přichystat.
Po předehřátí trouby na 180 stupňů si dej listové těsto na plech a rozkrájej na dvou až třícentimetrové proužky. Ty na každé straně ohni do špičky. Celý proužek pak několikrát přetoč. Pro lepší udržení tvaru můžeš listové těsto omotat okolo špejle. Teď už jen stačí vykrojit z červené papriky tvar hadího jazyka a vložit ho mezi „ohnuté rohy“ těsta na hlavě každého hada. Místo očí můžeš použít buď kuličky pepře, nebo je vykrojit z oliv.
Takto připravené hady potři rozšlehaným vejcem a posyp mákem nebo kmínem. Pak je dej péct na 20 až 30 minut, dokud nebudou hezky zlatí.
Pavučiny
Doba přípravy: 10 minut
Jeden z nejrychlejších receptů, co jsme si pro tebe připravili. V horké vodě nech v obalu rozpustit čokoládu dle tvého výběru. Dále si na pečicím papíru z tyčinek připrav základ pro pavučiny – rozpůl je a vyskládej do tvaru hvězdičky. Potom už stačí tyčinky polít čokoládou a nechat zaschnout.
Halloweenské bagetky
Doba přípravy: 15-20 minut
Na Halloween si vystačíš s běžnými ingrediencemi, stačí je jen trochu kreativně připravit a ideální spooky snack je na světě. Nejprve si na másle nebo olivovém oleji opeč nakrájené bagetky. Ty potom můžeš namazat pestem, nebo je nechat jenom tak.
Kouzlo celého receptu ale spočívá v tom, že si mozzarellu nakrájíš na plátky a vykrojíš ji do tvaru ducha. Z menších kousků mozzarelly potom můžeš vytvořit duchům i ruce. Na opečené bagetky polož plátek mozzarelly a nakrájená cherry rajčata. Vše můžeš ještě osolit a dozdobit čerstvou bazalkou. Potom stačí dodělat oči nakrájenými olivami nebo kapkami balsamica.
Brownies s pavučinami
Doba přípravy: 45-60 minut
Jako první si vylož plech pečicím papírem a zapni troubu na 180 stupňů. Nalámej si čokoládu na kostičky a máslo rozkrájej na menší kostky. Buď můžeš čokoládu s máslem rozehřát ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce zhruba za minutu až dvě. Mezitím si vyšlehej vejce s cukrem do pěny a přilij do nich rozehřátou čokoládu. Potom přisyp mouku, kakao a vše zamíchej. Těsto přelij na plech a nech péct zhruba 30 minut. Po upečení nech brownies vychladnout.
Vychladlé brownies rozkrájej na kostičky a můžeš začít zdobit. Rozpusť si čokoládovou polevu v obalu v horké vodě. Ustřihni jeden roh pytlíčku a začni tvořit pavučiny nebo malé mumie. Do hodinky budeš mít hotovo.
Prstové hotdogy
Doba přípravy: 20 minut
Z tohoto receptu přímo dýchá temná halloweenská atmosféra. Jako první je na párcích potřeba vytvořit nožem vzhled prstů a potom je klasicky ohřát ve vodě. Mezitím si rozkroj podélně housky nebo poloviny rohlíků, potři kečupem a polož do nich párky. A máš hotovo! Můžeš ještě hotdogy libovolně dozdobit třeba jarní cibulkou nebo jinou zeleninou.
Čarodějnická košťata
Doba přípravy: 10 minut
Recept jako dělaný nejen pro fanoušky a fanynky Harryho Pottera. Sýrové tyčinky nakrájíš na třetiny a jeden konec tyčinky vždy rozkrájíš do tvaru koštěte. Potom do něj zapíchneš slanou tyčinku a okolo sýru ještě můžeš uvázat pažitku nebo jarní cibulku.
Můžeš použít i variantu s plátkovým sýrem, kdy sýr rozpůlíš na poloviny a nakrájíš od okraje na malé proužky. Potom už jen stačí omotat sýr kolem tyčinky a svázat pažitkou nebo cibulkou.