Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou nejpopulárnější české potraviny podle turistů. První místo tě nejspíš překvapí

2. Olomoucké tvarůžky

Stříbro bere Olomoucké zlato. „Olomoucké tvarůžky jsou jedinečný sýr vyráběný z odtučněného tvarohu. Má slanou, pikantní chuť, která se rozvíjí během zrání vlivem mikroflóry na jeho povrchu. V závislosti na délce zrání se vůně může měnit od jemně až po intenzivně štiplavou. Na vnější straně je pokryt zlatavým až oranžovým povlakem a vypadá voskovitě, jako medová plástev, zatímco uvnitř má homogenní, poloměkkou až měkkou a mírně žvýkavou strukturu.“ Tento ‚smradlavý sýr‘ je v seznamu webu Tasteatlas jediným z produktů Chráněného zeměpisného označení Evropské unie.

tvaruzky
Zdroj: tvaruzky.cz

1. Tlačenka

První místo zabrala tlačenka s anglickým názvem ‚Czech head cheese‘. „It consists of different pork cuts, mainly offal that is simmered with chopped up trotters, poured into pig's intestines, and cooled until solid. Tlačenka is usually shaped into long and large cylindrical tubes and served in thick slices,“ popisuje Tasteatlas českou verzi pokrmu a popisuje, že se u nás podává s chlebem, nakrájenou cibulí a zakápnutá octovou zálivkou.

mad wines, víno, tomáš šajgal
Zdroj: Refresher/Ľubo Baran
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 4 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse