Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2014 v 17:03
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Dragon Age: Inquisition se blíží. Jste připraveni na pořádnou akci?

TECH
Uložit Uložené

Titul Dragon Age s podtitulem Inquisition je již třetím pokračováním veleúspěšné série společnosti BioWare a na trh se dle očekávání dostane 18. listopadu (november) 2014. A je se opravdu na co těšit.

Vývojářské studio BioWare o svém nadcházejícím RPG titulu Dragon Age: Inquisition dalo vědět již několika propagačními videi, které hráčskému publiku přibližují herní obsah a pumpují do diváků dávky zajímavých informací. Uvedení hry na pult je již za rohem, co nás tedy vlastně čeká?

Dragon Age: Inquisition se odehrává v neklidem zmítané zemi Thedas a úkolem Inkvizitora je za pomoci svých věrných následovníků nastolit v Thedasu pořádek a ochránit jeho lid před krajním nebezpečím, kterým jsou mimo jiné kolosální draci.

Dragon Age: Inquisition se blíží. Jste připraveni na pořádnou akci?

Vývojáři z prvního dílu série (Dragon Age: Origins) do Inquisition přinášejí funkci zvanou jako „taktický pohled“, nebo také „taktická kamera“. Znamená to, že během boje můžete hru pozastavit, přidělit členům skupiny pokyny typu kam se přemístit, na koho zaútočit, nebo jaké schopnosti použít a následně hru opět spustit a skupina se podle vašich příkazů zachová.

Postupem hry vaše postava, kterou si do nejmenších detailů vytvoříte sami, i vaši společníci získávají zkušenosti, na základě čehož jim bude umožněno naučit se novým schopnostem a útokům.

Dragon Age: Inquisition se blíží. Jste připraveni na pořádnou akci?

Hráč může dále upravovat zbraně a brnění jak svoje, tak i jeho stoupenců. Pokud tedy budete vlastnit meč, můžete změnit jeho rukojeť, přidat runy a mnohé další prvky, které z obyčejné zbraně udělají zbraň vám šitou na míru.

Vaše rozhodnutí v průběhu hraní bude mít dopad na celý Thedas. Zvažte tedy, zda budete válčit ve jménu dobra a spravedlnosti, nebo čistě jen proto, že zabíjíte rádi.

Následující video představuje tři z celkových devíti potencionálních následovníků Inkvizitora

Prvním z nich je Iron Bull, juggernaut qunarijské rasy, vůdce žoldáckých bojovníků známých jako Bull's Chargers. Úlohou tohoto člena skupiny bude jediné - ničit. Jeho údery budou demolovat nepřátelská vojska, která vy můžete z bezpečné vzdálenosti zasypávat ničivými kouzly nebo šípy. Nebo se zkrátka můžete k Iron Bullovi přidat a vychutnávat si destrukci těl nepřátel po jeho boku.

Dragon Age: Inquisition se blíží. Jste připraveni na pořádnou akci?

Dalším z představených následovníků je elfka jménem Sera, vůdkyně podsvětní sítě zločinců. Její primární bojovou technikou je zabíjení nepřátel lukem, tedy těch, které ještě nestačil zabít Iron Bull. Člen využívající jako styl boje long-range combat bude pro skupinu jistě přínosný, samotné hraní bude různorodější a snad také přehlednější.

Dragon Age: Inquisition se blíží. Jste připraveni na pořádnou akci?

Posledním z trojice je Dorian, mág pocházející z mocné rodiny. V boji se Dorian zaměřuje na ochranu celé družiny, bude přinášet znalosti o nepřátelích a likvidovat je svými ničivými kouzly. Takový parťák také určitě není k zahození, naopak se bude velmi hodit.

Dragon Age: Inquisition se blíží. Jste připraveni na pořádnou akci?

PC gameplay hry si můžete prohlédnout zde

Hra Dragon Age: Inquisition v Evropě vychází 21. listopadu (november), nám nezbývá než doporučit herní obchod BRLOH, se kterým máme jen dobré zkušenosti. Hra bude k dispozici pro PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One a pak také samozřejmě pro PC. 

Minimální požadavky

OS: Windows 7 nebo 8.1 64-bit

CPU: AMD čtyřjádro CPU 2.5 GHz, Intel čtyřjádro CPU 2.0 GHz
RAM: 4 GB
Grafika: AMD Radeon HD 4870, NVIDIA GeForce 8800 GT
Paměť grafiky: 512 MB
HDD: 26 GB

Já osobně si Inquisition rozhodně ujít nenechám. Herní možnosti, které nový Dragon Age nabízí, ať už je to ovládání jednotlivých členů celé družiny, jejich kombinování, kustomizace vybavení, nebo viditelné důsledky mých rozhodnutí, mě přesvědčily, že odlehčit peněženku kvůli tomuto titulu se vyplatí. A aby toho nebylo málo, vývojáři pro hráče vypracovali zcela úchvatné okolní prostředí, ve kterém si budu užívat i pouhé procházky. Jen doufám, že si vývojáři dali stejnou námahu i s vytvářením poutavého příběhu a dobrodružných side questů, protože bez toho by to pro hru byla velká vada na kráse. A přitom zcela zbytečná.

PC verze bude podle mého názoru před verzí konzolovou o krok napřed, a to zejména kvůli snadnějšímu a pohodlnějšímu ovládání a propracovanějším texturám. Nižší cena verze pro PC je samozřejmě také výhodou. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří vlastní jak konzoli, tak PC a nejste rozhodnuti o tom, které verzi hry dát přednost, vhodnější volbou by v tomto případě bylo pravděpodobně PC. 

Domů
Sdílet
Diskuse