Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2015 20:22
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

750koňový Aventador SuperVeloce bez střechy vznikne v 500 kusech a takto bude vypadat

TECH
Uložit Uložené

Krátce poté, co Stephan Winkelmann potvrdil výrobu otevřené verze SuperVeloce, internet zaplavilo několik reálných návrhů.

Teprve nedávno jsme vás informovali, že nejrychlejší Lamborghini v historii vznikne i v otevřené verzi, v jazyce italské značky to znamená, že dříve či později na svět přijde i Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster. Tento krok je tak již nejen předmětem prvotních spekulací a dohadů, ale oficiálně potvrzenou informací ze strany samotné automobilky. Obecně jde o poměrně nečekaný tah, neboť SV verze byly dosud záležitostí výhradně „klasických“ zavřených verzí. Jakmile svět obletěla informace o tom, že Italové pracují i na tomto karosářském provedení, do práce se pustil i nejeden počítačový grafik, aby na internet pověsil svou práci jako vizi toho, jak by chystaný Roadster mohl vypadat. Udělal tak i automobilový nadšenec jménem Jordan Shirak, který ve svém portfoliu na vlastní stránce zavěsil tři své návrhy. Řečeno na rovinu, to, na co se díváte, je do opravdu velké míry reálná podoba otevřeného SuperVeloce. Dá se totiž předpokládat, že od původní verze se bude lišit opravdu jen tím odnímatelným střešním panelem a decentní úpravou krytu motoru. Pro zkušené fotoshopery to tedy nepředstavuje nic náročného, zvláště pokud víme, jaké řešení střechy má klasický, 700koňový Roadster.

750koňový Aventador SuperVeloce bez střechy vznikne v 500 kusech a takto bude vypadat

Aventador SuperVeloce Roadster by měl vzniknout jen v 500 kusech, což je o 100 méně oproti zavřené verzi. Všech 600 plánovaných kusů však už má svého budoucího majitele, čímž se poptávka po Roadster pochopitelně ještě více zvýší. Jeho odlišností bude jen jiné konstrukční řešení horní části karoserie, jinak vše zůstane "po staru". Těšit se tak můžeme na kompletní karbonový bodykit, který počítá s upraveným předním nárazníkem, bočními prahy a pozměněnou zadní částí s rozměrným difuzorem, křídlem a čtveřici vedle sebe končících koncovek výfuků. Postaven bude na nové vpředu 20" a vzadu až 21" disky, které výrazně ztratily i na váze, čímž přispívají k celkovému, 50kilové odlehčení. Za dvoučlennou posádkou bude bít dvanáctiválcové srdce, tedy vyladěný 6,5litrový atmosférický agregát. Jeho výkonnostní doping vcrámci vyhotovení SV činí 50 koní, čímž opět ve výsledku půjde o 750koňového býka s točivým momentem 690 N.m. Síla bude putovat na všechna čtyři kola. Detailně rychlostní parametry zatím pochopitelně neznáme, připomenu ale, že nynější model Aventador LP750-4 SuperVeloce dokáže akcelerovat na stovku jen za neuvěřitelných 2,8 sekundy, zatímco plně digitální tachometr se s údajem maximální rychlosti dokáže přehoupnout přes 350 km/h. Dočkáme se tohoto krasavce i u nás? Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce totiž na Slovensku už mají!

750koňový Aventador SuperVeloce bez střechy vznikne v 500 kusech a takto bude vypadat

750koňový Aventador SuperVeloce bez střechy vznikne v 500 kusech a takto bude vypadat
Domů
Sdílet
Diskuse