Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2016 12:28
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Velká softwarová aktualizace PS4 nám brzy umožní vzdálené hraní i na PC nebo Macu

TECH SONY
Uložit Uložené

Po smartphonech Xperia, PlayStation TV a PlayStation Vita budeme moci herní tituly pro PS4 streamovat a také hrát přímo na obrazovkách osobních počítačů se systémem Windows nebo OS X.

Populární japonský výrobce spotřební elektroniky oznámil, že od začátku března spouští uzavřený beta test nadcházejícího aktualizačního balíčku pod číselným označením 3.50, který do herních konzolí PlayStation 4 již zanedlouho přinese několik zajímavých novinek. A jak tvrdí prostřednictvím vlastního blogu, těšit se můžeme nejen na oznámení týkající se připojení našich přátel, ale i na takzvané vzdálené hraní. Co to znamená? Pokud si do vašeho PC nebo některého Macu od Apple nainstalujete potřebný software, který mimo jiné umožní plnohodnotné využití všech důležitých funkcí ovladačů DualShock 4 od Sony, splníte podmínky a zrealizujete nezbytné kroky k vytvoření bezdrátového streamovacímu propojení, hry pro PS4 si užijete i v jiné místnosti vašeho domu, než jen v té, kde máte konzoli spolu s TV umístěnou. Funkcionalita dosud fungovala pouze u omezeného počtu zařízení (Xperia smartphony, PS TV a PS Vita) nebo za použití neoficiálního řešení ve formě aplikace od třetí strany. Pokud ji ale společnost Sony po ukončení beta testování uvolní pro širokou veřejnost, což by mohlo být již během nadcházejících týdnů, oficiálně se rozšíří i na další populární platformy

Velká softwarová aktualizace PS4 nám brzy umožní vzdálené hraní i na PC nebo Macu

Větší aktualizace softwaru PS4 dále přinese užitečný inkognito režim, díky kterému vás nebude nikdo otravovat nebo plánování herních událostí, takže si s kámošem můžete další společné hraní jednoduše naplánovat na konkrétní den a konkrétní hodinu. V seznamu novinek také figuruje přidání podpory pro streamovací služby Dailymotion.

Přehled očekávaných novinek

  • stream do PC a Macu
  • upozorňování na připojení přátel
  • inkognito režim
  • plánování herních událostí
  • integrace Dailymotion.
Domů
Sdílet
Diskuse