Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2016 10:23
Čas čtení 0:00
noyer

Nejsilnější žena planety Aneta Florczyk bez problémů roluje pánve a zvedá muže nad hlavu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Její sílu by jí mohl závidět nejeden kulturista.

Aneta Florczyk se narodila 26. února v polském městě Malbork, kde se jako malá soutěžně věnovala krasobruslení. Svou kariéru powerlifterky odstartovala již v 16 letech i když to zpočátku nevypadalo, že by měla ideální proporce pro tento sport, protože vážila něco kolem 60 kilogramů. Úspěch na ni ale nenechal dlouho čekat a na své konto si připisovala jeden triumf za druhým. V roce 2000 se jako 18letá stala evropskou juniorskou mistryní v powerliftingu, kde jako první Polka překonala magickou hranici 500 kilogramů (konkrétně 507,5 kg). Za tři roky účinkování v této disciplíně si odnesla celkem 13 zlatých medailí z různých soutěží.

Nejsilnější žena planety Aneta Florczyk bez problémů roluje pánve a zvedá muže nad hlavu
Zdroj: girlswithmuscle.com

Když měla Aneta 19 let, stala se juniorskou šampiónkou Polska v benchpressu. Jako 23leté se jí podařilo triumf zopakovat, navíc zlomila polský národní rekord v mrtvém tahu ve váhové kategorii do 82 kg. Jedenkrát se jí podařilo vytáhnout 250 kilovou činku a s 220kilovou udělala 6 opakování.

Poté, co byla suspendována z polského národního týmu (suspendace byla později zrušena) se začala připravovat na Strongwoman. Její první start v této soutěžní disciplíně jí přerušil sérii úspěchů, když skončila čtvrtá s jednobodovou ztrátou na třetí. Později se však začaly dostavovat první úspěchy, což ji motivovalo k tomu, aby se zúčastnila soutěže World Strongest Woman. K překvapení všech, soutěž o nejsilnější ženu světa v roce 2003 vyhrála a svůj triumf obhájila i v letech 2005, 2006 a 2008. Soutěž se jí podařilo vyhrát víckrát než ledajaké jiné ženě na světě přesto, že soutěž byla v letech 2004, 2007, 2009 a 2010 zrušena. Kdoví, jak by dopadla, ale její výsledky z předchozích let mluví samy za sebe. O tom, že je nejsilnější ze všech nás mohla přesvědčit i na soutěžích European Strongest Woman, které vyhrála v letech 2004 a 2005.

Nejsilnější žena planety Aneta Florczyk bez problémů roluje pánve a zvedá muže nad hlavu
Zdroj: heavysports.com

V roce 2005 si Aneta založila vlastní firmu s názvem „Aneta-Strong“. Největším úspěchem firmy byla organizace akce Strongwoman 2006. Mimo silových soutěží se Aneta proslavila i v soutěži Guinesových rekordů, kde se jí podařilo srolovat 4 pánve za minutu. V roce 2008 si svůj rekord ještě vylepšila, když srolovala 5 pánví. Další rekord se jí podařilo překonat ve Španělsku, když dokázala zvednout nad hlavu 12 mužů za 2 minuty, zatímco její soupeřka Irena Gutierrez jich zvedla „jen“ 10.

Další akcí, které se Aneta zúčastnila, byla druhá série televizní show Dancing on Ice. V podstatě je to soutěž v krasobruslení mezi celebritami, na níž spolu se svým partnerem Maćkiem Lewandowskim umístila na třetím místě.

Pokud tě zajímá fitness, určitě sleduj Fitcult.

Domů
Sdílet
Diskuse