Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2016 17:10
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Teprve desetiletý chlapec dostal 10 000 dolarů za to, že se mu podařilo hacknout Instagram

TECH
Uložit Uložené

Jani objevil chybu, která mu umožnila ovládat účty všech uživatelů známé sociální sítě.

Největší sociální síť Facebook má už pár let rozjetý projekt, který vyzývá všechny troufalce, aby se pokusili prolomit ochranné prvky a tedy objevit chyby. Asi nikdo by však nečekal, že se něco podobného podaří mladému, teprve desetiletému zvídavému chlapci, kterého až příliš zajímal Instragram již dlouhodobě patřící pod modrého giganta. Finský mladík Jani našel způsob, jak se vzdáleně dostat k serverům, kde jsou uložena všechna data, což mu umožnilo ovládat účty libovolných uživatelů, včetně celebrit. Pochlubil se, že dokáže vymazat jakýkoliv komentář, ale jestli to zkoušel i na známých osobnostech, to nevíme, avšak v jeho výpovědi padlo například jméno Justina Biebera.
 
Jeho otec také prozradil, že Jani společně se svým bratrem (dvojčetem) pracovali na objevení této chyby velmi dlouho, ale až teď měli jasné důkazy, které vedly k příjemné finanční odměně, konkrétně 10 tisíc dolarů. Inu, vypadá to tak, že na sociálních sítích se dá vydělat i jinak než díky mnoha tisícům followerů.

Teprve desetiletý chlapec dostal 10 000 dolarů za to, že se mu podařilo hacknout Instagram
Domů
Sdílet
Diskuse