Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2016 16:18
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Dočkali jsme se. Akční kamera Xiaomi Yi 2 přináší 4K videa, lepší výdrž a zcela nový design

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

A aby toho nebylo málo, těšit se můžeme i na dotykový displej.

Když před více než rokem přineslo čínské jablíčko první generaci vizuální kopie akčních kamer GoPro a prozradilo cenovku, každému najednou došla slova. A i když se od té doby konkurence výrazně zlepšila, novinka se 4K kapacitami a se zcela novým vzhledem konstrukce má stále co nabídnout. Xiaomi Yi 2, nebo pouze Xiaomi Yi 4K přináší však mnohem víc než jen videa s vysokým rozlišením. V nabídce je také větší kapacita baterie či výkonnější a energeticky efektivnější čipset Ambarella. Na provedení záběrů slouží foto senzor od Sony, konkrétně jde o model IMX377, který podle webu AndroidHeadlines najdeme i ve smartphonech Nexus 5X a Nexus 6P. Fotoaparátu však v tomto případě nechybí ani širokoúhlý, až 155stupňový úhel pohledu nebo clona f/2.8.

Dočkali jsme se. Akční kamera Xiaomi Yi 2 přináší 4K videa, lepší výdrž a zcela nový design
Zdroj: www.androidheadlines.com

Co se týče režimů, Xiaomi Yi 4K nemá problém s HD záznamem při 240 snímcích za sekundu, Full HD při 120 fps nebo Ultra HD při 30 fps. Časosběrná (timelapse) či zrychlená videa jsou samozřejmostí. Na zadní straně navíc najdeme 2.19palcový displej s dotykovou vrstvou a ochranou prostřednictvím odolného skla Gorilla Glass, který prý nabízí poměrně velkou hustotu pixelů (330 ppi). A kromě výrazně větší 1400mAh baterie je přítomna i Wi-Fi (5 GHz) a Bluetooth konektivita. Na jedno nabití dokáže kamera vydržet natáčet přibližně 2 hodiny video záběru v 4K nebo 8 hodin v pohotovostním režimu. Cenovka by se měla zpočátku pohybovat okolo 200 amerických dolarů, takže o 120 dolarů víc, než si výrobce bral za první generaci. Vybrat si budeme moci ze tří barevných provedení - černé, bílé i růžové.

Domů
Sdílet
Diskuse