Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2016 16:40
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Čtvrtým sériovým modelem od Tesly bude Model Y. Není známo, kdy se ho dočkáme, ale vypadat může i takhle!

TECH
Uložit Uložené

Kromě elektromobilů, které známe pod písmeny S, 3 a X, představí Tesla s největší pravděpodobností v nejbližších letech i Model Y.

I když se momentálně veškerá pozornost ubírá v případě Tesly na nový počin pod názvem Model III, už se ve velkém šeptá o dalších elektromobilech. Samozřejmě je potřeba toto téma brát s rezervou, vždyť ještě ani trojkový model nebyl pořádně představen, nemluvě o tom, že do výroby půjde až za několik měsíců. Pravdou však je, že sám Elon Musk se netají tím, že se modelové portfolio v blízké budoucnosti rozroste o další modely. Dle posledních zpráv by tak „tesláckou“ abecedu S3X mělo doplnit písmeno Y, které bude představovat stylové SUV (resp. crossover). Ano, možná si řeknete, že právě tím je Model X, je však potřeba zmínit, že X spíše reprezentuje větší 7místný rodinný automobil (s přivřenýma očima ho můžeme považovat za MPV), než klasické SUV jako takové, o čemž svědčí i jeho exteriér a malá výška.

Model Y by měl být postaven na základech Modelu III, přičemž s ním bude většinou sdílet i technologie a výkonnostní verze. Y bude však citelně vyšší a dostane i viditelnější ochranné prvky, které by měly vozidlo ochránit mimo pevné silnice. V duchu těchto zákulisních informací nám přináší, zejména v automobilovém průmyslu známý, počítačový grafik velmi podařený render, který naznačuje, jak by čtvrtý současný model od Tesly mohl vypadat. To, kdy se ho opravdu dočkáme, je nyní otázkou, hlavně když víme, že Tesla momentálně bojuje se svojí kapacitou – o Model 3 projevilo zájem už více než 400 tisíc potenciálních kupců, a tak je americká značka nucena sáhnout po dalším dodavateli baterií. V každém případě, to, jaká bude realita a v jaké formě uvidíme další elektrickou záležitost s téčkem na kapotě, je nadále velmi troufalé odhadovat, přiložené počítačové vizualizace ale vypadají opravdu atraktivně a naznačují, že elektromobil na styl BMW X4 nebo Mercedesu GLC Coupé by určitě nebyl krokem vedle.

Čtvrtým sériovým modelem od Tesly bude Model Y. Není známo, kdy se ho dočkáme, ale vypadat může i takhle!
Zdroj: rmcardesign.com
Čtvrtým sériovým modelem od Tesly bude Model Y. Není známo, kdy se ho dočkáme, ale vypadat může i takhle!
Zdroj: rmcardesign.com
Domů
Sdílet
Diskuse