Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2016 14:16
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

EA chystá až 3 Star Wars hry. Jedna z nich nabídne i silný příběh v singleplayerové kampani

TECH
Uložit Uložené

EA na E3 krom jiného odhalilo i budoucnost Star Wars her. Na co se můžeme těšit?

Nová FIFA ukázána byla, viděli jste i trailer pro Battlefield 1, no a kromě toho EA představilo na E3 i Titanfall 2, Mass Effect Andromeda a v neposlední řadě hned tři Star Wars hry, z nichž minimálně jedna nabídne singleplayerový zážitek, na jaký jsme čekali dlouhá, velmi dlouhá léta. EA se rozhodlo jít do toho po hlavě. Poté, co studio DICE, jejich klenot, přišlo  s Battlefrontem, pro který se připravuje velké DLC Bespin, uvidíme v následujících letech hned 3 hry od různých vývojářských studií. DICE bude mít plné ruce práce s novým Battlefieldem a jinými hrami, a tak Battlefront 2 uvidíme od Motive Studios, které vede Jade Raymond, matka série Assassin's Creed. Nový díl si vezme hodně z feedbacku od hráčů a také by měl nabídnout singleplayer, dle všeho inspirovaný událostmi The Force Awakens.

Druhá Star Wars hra je od Respawnu. Ti mají zase na starost oba díly Titanfallu, takže už na podzim se budou moci naplno pustit do tohoto titulu. Ten se má zaměřit na časové období, jaké jsme ještě ve hrách od EA neviděli. Nabízejí se Clone Wars, resp. prozkoumání Republiky z dob dávných. Půjde o akční adventuru z pohledu třetí osoby. Do třetice tu máme Visceral GamesTam vše vede zkušená Amy Hennig. O ní jsme psali více než dost v souvislosti s Uncharted 4. Amy vedla vývoj trilogie Uncharted série a po pár měsících práce na čtvrtém dílu byla nahrazena creative directory The Last of Us. Odebrala se proto do Visceral Games, kde začala naplno pracovat na Star Wars. Čekají nás nové postavy a příběh, avšak ukázka níže z rané verze hry alespoň ukazuje, že naše milovaná pouštní planetka jen tak ze série nezmizne, tedy pokud je to ona. Těžko říci, zda si tento nepojmenovaný titul vzal něco ze zrušeného Star Wars: 1313. Hra vypadala úžasně, naneštěstí se všech práv zmocnilo studio Disney a titul se potopil. Jak to s budoucností her z tohoto univerza bude nadále, se jen tak hned nedozvíme. Jisté ale je, že do roku 2020 jich pár hrát budeme a modlíme se, aby aspoň jedna z nich dostála vysokým příběhovým a hratelnostním očekáváním.

EA chystá až 3 Star Wars hry. Jedna z nich nabídne i silný příběh v singleplayerové kampani
Zdroj: EA

Zbylé hry vám představovat nebudeme, ale níže se můžete podívat na trailery pro Titanfall 2 a Mass Effect Andromeda. Bohužel, BioWare se rozhodlo hru na E3 neodprezentovat. Nedokážeme si vysvětlit, proč se tak rozhodli, ale více asi uvidíme na Gamescomu. Do té doby nám bude muset stačit behind the scenes video, které moc nového neprozrazuje. Už dnes ale pokračuje s E3 díky tradičním tiskovkám od Microsoftu (18:30), PC Gaming Show (20:30), Ubisoftu (22:00), no a nejlepší na závěr, Sony začne tiskovku klasicky ve 3 nad ránem. Celé to v úterý završí Nintendo a Square Enix. Kromě toho se můžete těšit na mnoho dalších trailerů mimo oficiální press konference a dalších oznámení od nezávislých studií. Na E3 jsou údajně i Rockstar Games, CD Projekt Red a další. Nemusíte se vůbec bát, že o něco přijdete. O všem zajímavém vás budeme informovat.

Zpět
Sdílet
Diskuse