Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2016 11:25
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Při výplatě dostal omylem 1 400 000 místo 14 tisíc korun. Mlčel a utratil je za drogy, sázení a nové auto

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Za ten trest mu to asi i stálo.

Už jsi určitě slyšel o tom, že například ve Spojeném království lidé dostávají výplatu i týdně, ale zaručeně se ti ani nesnilo o tom, že by se tvůj šéf mohl při zadávání částky splést o pár nul a jednu desetinnou čárku. 44letý stavař Steven Burke z britského města Scarborough pracoval pro společnost Croft Farm Construction Farm a když mu jednoho dne šéf Phil Gledall posílal výplatu, trošku se, jak jsme již výše zmínili, spletl. Steven si však z toho, že mu na účet přišlo o pár stovek tisíc víc, než by si byl kdy představoval, nic nedělal a šéfovi se ani neobtěžoval omyl nahlásit. Místo toho si řekl, že zažije pár nejkrásnějších dnů ve svém životě, ale jeho sen se začal rozpadat už brzy, když na internetovém sázení prohrál asi 380 tisíc korun, a tak se raději šel věnovat jiným podnikatelským aktivitám.

Při výplatě dostal omylem 1 400 000 místo 14 tisíc korun. Mlčel a utratil je za drogy, sázení a nové auto
Zdroj: SWNS

Jak uvedl prokurátor Shyam Soni, pan Burke si za více než 50 tisíc korun zakoupil i ojeté Audi A4, které se mu bohužel pokazilo hned v den koupě a svůj žal musel zapíjet ve stylu Jordana Belforda z Vlka z Wall Street. Další peníze totiž utratil nejen za alkohol, ale i za drogy, automaty, luxusní hodinky a jeden zlatý řetízek, čímž si Burke určitě udělal radost, ovšem to tak docela nedomyslel. Zanedlouho se s ním již kontaktovala jeho banka s žádostí o vrácení peněz, protože jeho šéf si všiml obrovské útraty, jenže Burke byl schopen vrátit už jen 480 tisíc z celkové částky. Štěstí se na něj nakonec usmálo i u soudu, který mu vyměřil 4měsíční podmíněný trest a 100 hodin veřejně prospěšných neplacených prací, o vrácení peněz se však v médiích už neobjevilo nic. Konec konců, když usměvavý Burke vycházel z budovy soudu, asi si v duchu říkal, že těch pár dní plných štěstí a bohatství mu za tento trest určitě stálo.

Domů
Sdílet
Diskuse