Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2016 13:33
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dělníci v Severní Koreji jsou nuceni užívat metamfetamin, aby stavby dokončili rychleji. Počasí totiž neustále posouvá termíny

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Severní Korea docílila větší rychlosti na svých stavbách.

Léto už pomalu končí a zanedlouho nás opět navštíví sychravý podzim a po něm chladná zima. Probíhající stavební projekty se musí připravit na to, že pokud dělníci pořádně nezaberou, konstrukce možná bude muset být přes zimu pozastavena a s tímto faktem se nedokáží vyrovnat například v Severní Koreji. Nejnovější informace z této izolované země hovoří o tom, že stavbaři a dělníci pracující na důležitém komplexu budov dostávají látku, kterou znají jen jako „led“, ale ve skutečnosti jde o silný krystalický metamfetamin.

Projektoví manažeři nemají jinou možnost a prostřednictvím tlaku z nejvyšších vládních míst povolávají tisíce a tisíce Severokorejců na stavbu 70patrového mrakodrapu a přibližně dalších 60 budov v jeho okolí, které se mají vyjímat jako symbol pokročilého hlavního města Pchjongjang a i celé země. Metamfetamin pak lidem krátkodobě na několik hodin pomáhá zvýšit úroveň energie, ale vedlejší účinky mohou být klidně i tragické, co si množství z nich neuvědomuje a konec konců ani nemají jinou možnost, protože případné odmítnutí drogy by znamenalo pobyt za mřížemi či v pracovním táboře. Nejde přitom jen o pár dělníků a metamfetamin se volně distribuuje mezi zmíněné tisíce lidí dennodenně zažívajících obrovská fyzické muka při tom, jak se snaží vyhovět všem rozkazům a projekty dokončit. Na některých stavbách se již měly objevit i graffiti o tom, jak rychlost staveb v Pchjongjangu je ve skutečnosti drogová rychlost a lidé by měli být na pozoru.

Domů
Sdílet
Diskuse