Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2016 v 16:39
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Kladivo, nůž a Gorilla Glass 5. Co všechno vydrží hi-tech smartphone Samsung Galaxy Note7?

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Nelítostný test odolnosti.

Nedávno představený Android smartphone z dílny jihokorejského výrobce není jen jedním z prvních mobilních zařízení se skenerem duhovky, ale také s odolným sklem Gorilla Glass 5, které má být podle dostupných informací až téměř dvounásobně odolnější, než předchozí generace. Pokud k tomu ještě přidáme kvalitní rámeček z leteckého hliníku, vznikne z toho opravdu pevná konstrukce, která má i přes zaoblený displeji, čili na fyzické poškození náchylnější tvar, ambice přežít nadstandardně tvrdší zacházení. Teď se ale přemístíme z teoretické oblasti přímo do praxe, kde na vlastní očí uvidíme, co všechno 5,7palcový obr Galaxy Note7 od Samsungu opravdu vydrží.
 
Ještě stále čerstvý test odolnosti, za kterým stojí YouTuber XEETECHCARE, prověřil Android novinku a její fyzickou výdrž za použití kladiva a nožíku. Pozornost byla tedy zaměřena především na přítomné dva kousky skla Gorilla Glass 5 z přední i zadní strany smartphonu. A jak tento nelehký úkol obstála? Video níže představuje jasný důkaz, že mobilu neublíží ani větší předmět s pořádně ostrými hranami. Po nelítostné interakci s nožem nejsou totiž na povrchu vidět žádné škrábance, které by uživateli mohly jakkoli překážet. A to samé platí o ochraně zadního fotoaparátu či blesku a snímače srdečního tepu (ano, rámeček kolem zůstal trošku otlučený). I když po útoku menším kladivem fungovala dotyková vrstva displeje bez jakýchkoliv problémů, přední sklo se nevyhnulo poměrně výrazné prasklině hned vedle Home buttonu. Po použití většího kladiva vznikla prasklina i přímo ve středu zobrazovacího panelu, a nejen jedna. Později dokonce přestala korektně fungovat jeho spodní část. Komu by se však podařilo zničit mobilní telefon za přibližně 23 tisíc korun takovým, respektive podobným způsobem, aniž by šlo o záměrné poškození?

Drop test zvládl Samsung Galaxy Note7 na výbornou. V něm se podrobil pádu z výšky zhruba 1,5 metru nad zemí. Dohromady ho čekala až tři záměrná puštění z rukou - první ověřovalo zadní stranu, druhé bok a třetí přední stranu prémiové konstrukce. Všechny skončily podle očekávání. Tedy až na první, protože tvrdý pád trošku nezvládla boční, mírně zaoblená strana. Sklo tam popraskalo a na místě zůstalo vidět menší poškození z interakce s tvrdou podlahou. Pokud by ale byl vybaven loňským Gorilla Glass 4, bez debat výdrží mnohem méně.

Domů
Sdílet
Diskuse