Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2016 19:37
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Pracoval pro McDonald's, ale nyní se vozí ve zlatém Bentley. Šikovnost 19letému Robertu určitě nechybí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příběh, který tě nabije obrovskou motivací.

Mnozí z nás řeší nebo řešili v jeho letech tak maximálně rozchody s přítelkyni a to, odkud seženou omluvenku do školy či pár drobných na pivo a cigarety. Samozřejmě, každý má jiné ambice a jiné plány, takže něco někomu vyčítat nemá rozhodně žádný smysl. Jedině, kdyby dotyčný začal naříkat nad svým životem, protože šance prorazit a pohádkově zbohatnout není odpírána ani jednomu. Každý z nás má stejnou příležitost, jakou měl i Robert Mfune, který si již v 18 letech opatřil auto za více než 4 miliony korun. Začátky však nebyly vůbec jednoduché, protože měl dvě práce a vedle toho se ještě stíhal připravovat na kvalifikační zkoušky, aby ho vzali na dobrou univerzitu. Jak se mu to tedy podařilo a co všechno musel pro svůj sen udělat?

Všechno to začalo, když mu bylo 16 let. Vedle prodávání hamburgerů v jedné z provozoven fast foodu McDonald's si přivydělával i jako nosič občerstvení v jedné finanční společnosti, kde dostával od ostřílených zaměstnanců základní školení o takzvaném binárním obchodování. Po zapojení samostudia to však šlo ještě rychleji, a proto brzy přistoupil na vytvoření vlastního obchodovacího účtu, tedy ne tak úplně - protože neměl požadovaný věk, nezbývalo mu nic jiného, než použít osobní údaje jeho matky. No jakmile dovršil dospělosti, udělal si díky pomoci jednoho z mentorů skutečně vlastní účet, se kterým obchoduje až dodnes. Postupem času dokonce začal investovat i do coffee shopů či nemovitostí v Anglii a rodné Jižní Africe.

"V době, kdy jsem nosil čaj, jsem se naučil několik základních pravidel, protože byli kolem mě velmi dobře informovaní lidé a doma mě navíc čekalo další bádání."

Robert tak stihl během necelých dvou let vydělat dostatečně velký finanční obnos, aby si mohl dopřát zlatem obalené Bentley. Kromě toho koupil pro mámu dům v podobné hodnotě a také automobil, protože mu vadilo, že ji ostatní lidé vidí cestovat autobusem, zatímco se on vyváží v pořádně luxusních vozidlech. Ano, dnes je z něj milionář, kterému není ani 20 let, to však rozhodně neznamená, že tak obrovské majetky nabyl bez vynaložení jakéhokoliv úsilí. Možná to všechno zní jednoduše, jak ale sám řekl, to období, kdy musel mít dvě brigády, kdy se připravoval na zkoušky a kdy zároveň ve volném čase studoval binární obchodování bylo nejtěžší, jaké během života zažil.

Domů
Sdílet
Diskuse