Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2016 21:06
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Ve výrobně Coca-Coly se našlo 370 kilogramů kokainu. Vrací se k původní receptuře?

KULTURA
Uložit Uložené

Banány, jahodová dřeň, pomerančová šťáva a jiné.

Jen nedávno jsme vás informovali o relativně velkém nálezu drog v jahodové dřeni určené pro evropský trh. Až 500 kilogramů této vysoce žádané komodity zabalené mezi chutným mraženým ovocem však nestihlo opustit kolumbijský přístav. V tomto případě se zásilku podařilo úspěšně přepravit z Kostariky až k nám, ovšem místo Lidlu v Česku se kurýr zastavil ve Francii, konkrétně ve výrobně Coca-Coly a jejich dalších nápojů. Kromě pomerančové šťávy, kde se vzalo tu se vzalo dalších 370 kilogramů kokainu, což je podle místního prokurátora "velmi ošklivé překvapení". Znepokojení zřejmě pocítil i zaměstnanec, který zásilku objevil.
 
Podle statistik jde o vůbec největší nález v rámci Francie, protože hned na 2. místě je 250 kilogramů, které to měly namířeno přes Lamanšský průliv do Spojeného království. Jak byste na podobné překvapení během běžné změny zareagovali vy? Mimochodem, Coca-Cola byla kompletně zbavena stopových množství kokainu až v roce 1929.

Ve výrobně Coca-Coly se našlo 370 kilogramů kokainu. Vrací se k původní receptuře?
Zdroj: www.coca-colacompany.com
Domů
Sdílet
Diskuse