Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2016 17:04
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Čech našel svoji fotku jako výstrahu na krabičkách od cigaret. Udělali z něj umírajícího muže na lůžku

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Mrtvice a zdravotní postižení.

Na krabičkách od cigaret se před pár měsíci začaly objevovat nejen výstražné nápisy, ale výrobci je musí obalit i nepříjemně vypadajícími fotografiemi lidí s různými diagnózami, které způsobilo právě kouření. Čech Pavel Vrána však nevěřil vlastním očím, když na jedné z krabiček poznal sebe sama s nápisem, že kouření způsobuje mrtvici a zdravotní postižení. Pavel už dlouhá léta pracuje jako montážník a poté, co se znenadání jeho fotografie objevila na cigaretách mu začali volat známí z celé země, protože se zalekli, že Pavel skutečně dostal mrtvici a je upoután na lůžko.
 
Pravda byla jinde. Podle jeho vlastních slov pochází jeho fotografie z krabiček z roku 2004, kdy při montáži střechy čerpací stanice spadl z několika metrů přímo na beton a pár měsíců byl nucen strávit v nemocnici. Lékařům se podařilo dát ho zpět dohromady, a prasklá lebka přitom bylo pořádně závažné zranění, jenže existence fotografie s hadičkami na hlavě si nebyl vědom. Dnes hádá, že byla provedena v nemocnici v Českých Budějovicích a asi tě nepřekvapí tím, že se dost rozzlobil, když se v tehdy bezvládném stavu nyní poznal nyní na krabičce od cigaret. Zatím není jasné, jak bude případ dál pokračovat a uvidíme, jestli si Pavel bude nárokovat případné odškodné, protože v každém případě použití takové fotografie určitě není vhodné, aniž by společnost věděla, kdo se na ní nachází. Na druhou stranu, stále můžeme pochybovat o tom, zda je to skutečně Pavel a zda nejde jen o člověka, který se mu mimořádně podobá.

Zdroj fotografie: M. Přibyl, D. Malík

Domů
Sdílet
Diskuse