Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. října 2016 11:31
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nemáš připojení k internetu, ale chceš si povídat s kamarády? Nevadí, aplikace FireChat ho nepotřebuje

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Šikovné a neméně užitečné.

Ať už používáte WhatsApp, Messenger, Viber nebo jakoukoli jinou aplikaci umožňující komunikaci na dálku, je nezbytné, abyste měli aktivní přístup k digitální dálnici. V opačném případě jsou všechny do jedné nepoužitelné a v tom spočívá výhoda alternativy FireChat. Funkcionalitu této aplikace oceníte na takových místech, kde nechytíte signál datové sítě mobilního operátora nebo nemáte k dispozici žádnou Wi-Fi s připojením k internetu. Jak však dokáže přijímat a odesílat zprávy i při takových podmínkách?

Nemáš připojení k internetu, ale chceš si povídat s kamarády? Nevadí, aplikace FireChat ho nepotřebuje
Zdroj: FireChat

Princip spočívá ve spojení uživatelů prostřednictvím vytvoření vlastní sítě přes bezdrátovou konektivitu smartphonu. Po instalaci si od vás FireChat vyptá telefonní číslo a po rychlé registraci ji můžete začít vesele používat. Vyžaduje se však, aby byla nainstalována na každém zařízení, které hodláte zapojit do konverzace. Rovněž je nezbytné, aby byly ve vašem mobilním zařízení zapnuté Bluetooth a Wi-Fi. Aplikace nabízí buď soukromý chat mezi dvěma osobami nebo veřejný chat, kam může psát více uživatelů najednou, ačkoli se vzájemně neznají.

Pokud zprávu odešlete bez připojení k internetu a ve vaší blízkosti se nachází řada dalších uživatelů FireChatu, tak ti poslouží jako most mezi vámi a vaším kámošem. Co to tedy znamená? Odeslaná zpráva projde pomocí jedné ze zmíněných typů konektivity do fyzicky nejbližšího smartphonu, který je v dané chvíli nedaleko vás. Nemusí však jít o koncového příjemce. Zpráva má zašifrovaný obsah a dotyčný o tom, že slouží jako jakýsi most, ani jen netuší. Celý proces bude trvat až do doby, kdy jeden z nich nebude mít aktivní datové spojení. V tom momentě zpráva využije dosah internetu a místo přeskakování ze smartphonu do smartphonu zamíří přímo do aplikace v kamarádovém zařízení. Použitelnost FireChatu proto závisí pouze na tom, kolik lidí ji má nainstalovanou.


Pokud tě oslovila a chceš si ji stáhnout, tak zamíř buď do Google Play Store nebo App Store. K dispozici je úplně zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse