Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2016 21:40
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Elektrokolo s maximální rychlostí 43 km/h dokáže na jediné nabití ujet až 241 kilometrů

TECH
Uložit Uložené

Za svůj dojezd se rozhodně stydět nemusí.

Ti, co se rádi vozí zejména dolů z kopce, případně po rovném terénu a nemají příliš v oblibě kopcovité tratě by měli zpozornět a určitě i připravit peněženku. Do oběhu již brzy přijde velký game changer v podobě elektrokola se skutečně závratným dojezdem. Elektrická kola jsou na trhu přibližně od počátku 21. století a postupně se vyselektovala na dva základní typy. Na jedné straně tu máme ty, které se nedokážou uvést do pohonu bez fyzické pomoci majitele a tedy cyklistovi pouze napomáhají v šlapání a pak jsou tu takové, které zvládnou samostatně pohánět kolo i ve vyšších rychlostech.
 
Nejnovějším zástupcem druhé kategorie je Greyp G12H, e-kolo chorvatské společnosti Rimac Automobili vyrábějící mimo jiné i několik méně známých elektromobilů. Nevšední design v sobě ukrývá velké množství Lithium-Ion baterií s celkovou prací 3kWh. Na jediné nabití tak dokážete najet až 241 kilometrů (závisí na zvolené rychlosti), přičemž maximálka se zastavila na 43 km/h. Nepřekvapivě vysoká je také hmotnost samotného kola. Oficiální údaj zatím zveřejněn nebyl, avšak podle jiných modelů se předpokládá váha téměř 55 kilogramů. Kdy se kolo dostane na trh a za jakou cenu, zatím společnost neprozradila. Kdybyste uvažovali o koupi kola, byl by pro vás rozhodující fakt, zda obsahuje elektrický pohon nebo jste zastáncem klasické koncepce - odjezdi si sám?

Elektrokolo s maximální rychlostí 43 km/h dokáže na jediné nabití ujet až 241 kilometrů
Zdroj: www.greyp.com
Domů
Sdílet
Diskuse