Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2016 13:00
Čas čtení 0:00
Barbora Bláhová

Nejvyšší, nejtěžší a další nej ženy světa, kterým jejich prventsví ani tak nezávidíme

Uložit Uložené

Každý z nás je v něčem ten NEJ. Alespoň podle našich maminek. Tyhle ženy bychom však stěží doháněli, i kdyby jsme sebevíc chtěli.

Dnešní svět je přímo mořem nepřeberných možností, které jsou otevřeny nám všem. A možná i to je důvodem, proč se každý snaží vyniknout, a to i v těch nejpodivnějších věcech. Tak se například Elaine Davidson může pyšnit titulem „žena s největším počtem děr na piercing na světě“. Celkem jich má neuvěřitelných 1900. Jsou však i rekordmanky, které za své prvenství vděčí přírodě nebo svému nadání a schopnostem.

Nejtěžší žena světa

Pravděpodobně to „nej“, kterého se my ženy děsíme nejvíce. Tohoto obávaného a nelichotivého „ocenění“, tedy nejtlustší žena světa, se dostalo Američance Charity Pierce, které váha ukazovala úctyhodných 353 kg. Ačkoliv je to pro nás věčně single nepochopitelné, Charity se těší z lásky, kterou ji dává hned o 17 let mladší partner. Možná je to právě on, který Charity donutil jednou pro vždy zabojovat, a sesadit se z pomyslného trůnu nejtěžší ženy světa. Od května tohoto roku zhubla téměř dvě stě kilo, nicméně stále je oficiální rekordmankou, tedy zástupkyní v tomto případě ne úplně něžného pohlaví, která dosáhla takto morbidních rozměrů.

Nejužší pas

Naopak po přehnané štíhlosti, konkrétně úzkém pasu, touží mnoho z nás. Abychom však dohnaly Američanku Cathie Jung, musely bychom se doslova a do písmene rozkrájet. Obvod jejího vosího pasu čítá v korzetu pouhých 38 cm. Korzety se tak staly neodmyslitelnou součástí jejího šatníku, a její pas svírají nepřetržitě 24 hodin denně. Nejraději má přitom unikátní model ze stříbra, který dle ní nepovolí za celý den ani o milimetr. No, já nevím. Té asi po návštěvě u babičky ani povolení knoflíku nepomůže.

Nejstarší žena

Nejdéle žijící ženou byla dáma pocházející z Francie, jež žila mezi lety 1875-1997, a dožila se tak úctyhodných 122 let a 164 dní. Jeanne Louise Calmen pravidelně navštěvovala tělocvičnu ještě dlouho po oslavě svých sta let a aktivně jezdila na kole. Nicméně, nebuďte na omylu. Za svoji dlouhověkost vděčí spíše genům než stoprocentně příkladné životosprávě. Jeanne byla velkou milovnicí čokolády, které dokázala sníst až jeden kilogram týdně a neodepřela si ani dvě cigarety denně.

Nejvyšší žena

Titulem nejvyšší žena světa se může pyšnit v současné době Siddíka Parvin, osmadvacetiletá Indka, jež dosahuje závratné výše 234 cm. Ačkoliv je mi jí líto, protože obíhání sezónních slev pro ni musí být zcela bezpředmětné, stále je v hodně výrazných uvozovkách „prcek“ oproti nejvyšší ženě v historii vůbec - Trijntje Keever, Nizozemce, která dosáhla 255 cm. Naopak nejmenší ženou světa je téměř čtvrtinová Džjoti Amgeo s 58,4 cm.

Nejbohatší žena

A konečně nej, které možná i tak trochu závidíme. Nejbohatší ženou světa je dnes již devadesátitříletá Liliane Bettencourt, která za svůj finanční obnos 36,10 mld. USD vděčí kosmetické značce L'Oreál. Řadí se tak mezi desítku nejbohatších lidí světa. Nicméně závratná suma, kterou mohla tato dáma ještě před pár lety disponovat, s sebou nese i odvrácenou stranu. Soudní pře s rodinou, konkrétně jedinou dcerou Francoise Bettencourt-Meyers, která svoji matku zbavila svéprávnosti za velmi zvláštních okolností.

Největší počet dětí

Matkou rekordmankou se stala Valentina Vasilijev, která svému muži porodila neuvěřitelných 69 dětí. Pokud jste začali horlivě počítat, samozřejmě pokud by se jeden porod rovnal jednomu dítěti, Valentina by pravděpodobně musela držet i rekord v dlouhověkosti. Celkem se jednalo o 27 porodů, při kterých přišlo na svět šestnáct dvojčat, sedm trojčat a čtyři čtyřčata. Nejenže tato doslova zázračná žena dokázala jmenované děti porodit, ale zvládla 67 z nich dovést do dospělého věku, což bylo na dobu, kdy běžně děti i rodičky umíraly téměř neuvěřitelné. Žila totiž v letech 1725-1765.

Domů
Sdílet
Diskuse