Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2016 11:01
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Umělá inteligence a 90 procent baterie jen za 30 minut nabíjení. Honor Magic je smartphone, jaký jsi ještě neviděl

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Futuristický kousek z Číny.

Už delší dobu kolovaly v technologických kuloárech dohady, podle nichž měl zanedlouho spatřit světlo světa další koncept mobil z Číny. Nedávno tak udělala společnost Xiaomi a v těchto dnech přece jen i jeho konkurent Huawei. Ten pod svou značkou Honor oficiálně představil model Magic, čili název sedí s tím, co tvrdily nedávné spekulace. A protože nejde o konvenční smartphone s operačním systémem Android, novinka v sobě ukrývá hned několik opravdu zajímavých funkcionalit, které jsou obohacené asistencí umělé inteligence renomovaného čínského výrobce. Pozornost si však bez jakýchkoliv pochyb zaslouží i netradiční konstrukční provedení nebo výbava sestávající z opravdu pokročilého mobilního hardwaru. V čem konkrétně je tedy Honor Magic jiný?
 
Jak můžeme vidět na seznamu technických specifikací, jde o high-end zařízení s tak rychlým nabíjením, že za 10 minut připojení přibalené nabíječky dokáže doplnit až 40 procent kapacity 2 900 mAh baterie, respektive 90 % za půl hodinu. Tak rychlé doplňování šťávy zatím nenabízí žádný konkurenční model, dokonce ani ty, které jsou vybaveny technologií Quick Charge 3.0. Podle jejího tvůrce stíhá těch 80% za zhruba 35 minut, a to pouze v ojedinělých případech.

Umělá inteligence a 90 procent baterie jen za 30 minut nabíjení. Honor Magic je smartphone, jaký jsi ještě neviděl
Zdroj: www.androidauthority.com

Na zadní straně zase najdeme dvojici vzájemně spolupracujících fotoaparátů, kde je jeden zaměřený na sběr informací o barvách a ten druhý má na starosti informace o světle v záběru. Princip fungování této hardwarové sestavy tedy lze přirovnat k duálnímu fotoaparátu vlajkové lodi Huawei P9, na kterém pracovali i odborníci ze společnosti Leica. Oba foto senzory disponují 12megapixelovým rozlišením a velkými pixely (1,4 um), což v překladu znamená, že by neměl být problém s provedením pěkných záběrů ani po západu slunce. Selfie foťák tentokrát dostal 8megapixelové rozlišení včetně clonového čísla f/2.0.
 
Honor Magic vyniká mimo jiné i v bezpečnosti. Na ověření uživatele je totiž k dispozici řada hardwarových funkcionalit, kde se zapojuje jak skenování duhovky, tak i unikátní biometrický senzor integrovaný přímo do rámečku elegantního smartphonu. Autentizace prostřednictvím očí probíhá díky přítomné infračervené kameře, kterou měl dnes již neprodávají Samsung Galaxy Note7. Ověření by proto mělo proběhnout podstatně rychleji, pohodlněji a zároveň s menší chybovostí, protože jedinečná biometrická data poskytují až dva na sobě nezávislé zdroje, přičemž je v každém případě využíván znatelně rozdílný způsob autentizace. Smartphone dokáže část funkcionality Widescreen využít i při bezpečnějším zobrazování upozornění na uzamčené ploše. Pokud ho vezme do rukou někdo, kdo nefiguruje v jeho databázi bezpečných uživatelů, tak mu prostřednictvím displeje nezobrazí žádný citlivý obsah. Tato funkce nese označení FaceCode.

Zmíněnou umělou inteligenci dostal hluboko integrovaný virtuální asistent, a ten ji využívá k usnadnění používání zařízení či zlepšení uživatelského komfortu. V mnoha věcech je tedy podobný asistentovi od společnosti Google, kterým obohatila nedotčený mobilní systém Android. Služby softwarové funkcionality DeepThink oceníme ve více situacích, jako například při řízení nebo hledání dobrého filmu či informací o tom, co právě vidíme na zobrazovacím panelu (nalezení jména, fotek specifické osoby atd.). Senzory ale také dobře poslouží v místnosti bez jediného světla, kde smartphone automaticky aktivuje LED blesk, abychom viděli alespoň něco kolem sebe.

Umělá inteligence a 90 procent baterie jen za 30 minut nabíjení. Honor Magic je smartphone, jaký jsi ještě neviděl
Zdroj: www.androidauthority.com

Dokonale oblou konstrukci Honor Magic tvoří pouze špičkové prémiové materiály, což jinými slovy znamená dva kusy 3D skla či rámeček z kvalitního hliníku. Displej nemá na levé ani pravé straně rámečky a výrazně zaoblené hrany ochranného skla připomínají konstrukční provedení Galaxy S7 edge z dílny jihokorejského Samsungu, jen s tím rozdílem, že zaoblení je přítomné i ve vrchní části smartphonu. Domovské tlačítko pod 5palcovým AMOLED displejem s jemným Quad HD rozlišením nabízí jak snímač otisků prstů, tak i náhradu za tradiční softwarová tlačítka operačního systému, které umožňují zrealizovat krok zpět a zobrazit přehled spuštěných aplikací. Výkon zajišťuje high-end čipset Kirin 950 vlastní výroby a tomu asistuje 4GB operační paměť RAM.
 
Momentálně jsou aktivní pouze předběžné objednávky. Termín doručení prvních kusů ohlásili na 25. prosince a cenovka za 64GB model představuje částku jen kolem 500 eur, což je zhruba stejně jako u podobně futuristického smartphonu Xiaomi Mi MIX.

Umělá inteligence a 90 procent baterie jen za 30 minut nabíjení. Honor Magic je smartphone, jaký jsi ještě neviděl
Zdroj: www.androidauthority.com
Domů
Sdílet
Diskuse