Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2017 11:36
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Hrozivý pohled na vyhladovělé medvědy v indonéské zoo, kteří prosí návštěvníky o jakékoliv jídlo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žádné zvíře si nezaslouží takovéto podmínky.

V našich končinách při procházce lesem potkáš nanejvýš rozčíleného medvěda hnědého, jenže v Asii se lidé ochotně chodí do zoologických zahrad dívat například i na medvědy malajské. Ohrožený druh medvěda se přirozeně vyskytuje právě v jihovýchodní Asii a často se s ním můžeš setkat v různých přírodních rezervacích, kde se o tyto roztomilé medvědy starají jejich pečovatelé.

Situace v indonéské zoologické zahradě Bandung však má velmi daleko od místa, kde se medvědi malajští dočkávají dobré péče, pestré stravy a vyhovujícího výběhu. Na internetu se objevilo šokující video, na kterém návštěvníci zoologické zahrady nevěřícně pozorují medvědy malajské, kteří se ze zoufalství natahují za návštěvníky ve víře, že jim dají byť jen kousek jídla. Medvědům je již prakticky jedno, co jedí, protože jim je doslova vidno žebra a ze strany zoologické zahrady o nich očividně není dobře postaráno, a tak si pochutnávají i na sladkostech či sušenkách od návštěvníků. Díky organizaci Scorpion dohlížející na péči o zvířata v zoologických zahradách či jiných rezervacích už vznikla internetová petice, kde mohou lidé vyjádřit svůj nesouhlas a nespokojenost s tím, jak zvířata žijí.

Domů
Sdílet
Diskuse