Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2017 12:51
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Podzemní bar opuštěný před 22 lety dodnes leží skrytý pod nákupním centrem. Začal ještě v 30. letech a postupně se stal legendou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sálá z něj neuvěřitelná atmosféra.

Na počátku 20. století, zejména během prohibice ve Spojených státech amerických, nebylo ničím zvláštním, že ilegální bary nabízející alkohol sídlily hluboko pod zemí a přístup do nich měli jen zákazníci, kterým se dalo věřit. V britském městečku Loughborough sice prohibice neřádila, ale už v 30. letech minulého století tam vznikl podnik s názvem The Green Man, který si rychle oblíbili lidé z okolí. Své sídlo měl v posledních letech působení pod povrchem nákupního centra Carillon Court, avšak jeho brány se nadobro zavřely ještě před 22 lety, kdy v centru probíhala rekonstrukce a vstup do podzemního království musel být zazděný. Majitel baru zpočátku chtěl jeho aktivitu oživit, jenže po výpočtu nákladů na vytvoření nového vstupu padlo rozhodnutí, že prostory zůstanou nevyužity a nic na tom postupem času nezměnili ani různí investoři.

Poslední sklenice piva tam byl vypita v roce 1993, a kdyby ses to nedozvěděl od místních, neměl bys šanci vědět, že se pod čtyřmi obchody ukrývá bar s dlouholetou historií. The Green Man lidi přitahoval nejen tím, že se nacházel pod zemí a vstupovalo se do něj po strmých schodech, ale záviděníhodná byla i atmosféra, kterou dotvářely obrovské ilustrace na stěnách. Zákazníci si pak připadali jako ve středověkém zámku a pivo se jim při tom pomyšlení pilo ještě lépe. Když se tam zvědavci šli podívat před pár dny, v uzavřeném baru našli například neumyté pivní poháry a balíček arašídů starý 22 let, na druhé straně udiveně sledovali to, v jakém skvělém stavu se podzemní prostory zachovaly.

Domů
Sdílet
Diskuse