Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2017 9:13
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Lepší fotoaparáty, odolnost vůči vodě i elegantnější šmrnc. Samsung přináší obnovený Galaxy A3 a Galaxy A5

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Dva nové smartphony, které nevyprázdní tvou peněženku.

Aby mohla střední třída inteligentních mobilních telefonů v této době uspět, výrobci ji musí okořenit vizuálně přitažlivým designem a kombinací prémiových materiálů, kterými nahradí levně vypadající plast. Preference uživatelů se v posledních měsících totiž výrazně změnily. Už je nezajímají pouze co nejlepší čísla v seznamu technických specifikací, místo nich dávají stále větší prostor provedení těla či jeho vzhledu. Hledají tedy přesně to samé, co nabízí vylepšená dvojice od Samsungu. Tu tvoří 4,7palcový model Galaxy A3 a mírně rozměrnější i lépe vybavená verze Galaxy A5 s 5,2palcovým displejem. V čem se však obě Android novinky liší od loňské generace a jaké specialitky s sebou přinášejí? 

Lepší fotoaparáty, odolnost vůči vodě i elegantnější šmrnc. Samsung přináší obnovený Galaxy A3 a Galaxy A5
Zdroj: Samsung

V první řadě je třeba zdůraznit přítomnost utěsněné konstrukce sestávající ze dvou kusů ochranného skla Gorilla Glass a precizně opracovaného hliníkového rámečku. Samsung zmiňuje označení IP68, což znamená, že smartphonům nebude překážet ani 30minutové ponoření do 1,5metrové hloubky pod hladinou, přičemž si také hravě poradí s drobnými zrníčky písku. Stejnou úrovní ochrany navíc disponuje i současná vlajková loď Galaxy S7. Pokud bychom se měli bavit o změnách v designu, tak křivky dostaly oblejší tvary a výrobce zmiňuje mimo jiné i trojrozměrný tvar zadního skla, takže nám smartphony po novém padnou do dlaně ještě lépe než naposledy. Na výběr jsou tentokrát až čtyři barvy – černá, zlatá, modrá a růžová.

Doporučeno
Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? 7. listopadu 2023 11:30

Úhlopříčka, typ zobrazovací technologie a rozlišení panelů zůstalo zachováno. Menší Galaxy A3 nabízí AMOLED displej v HD a Galaxy A5 totéž, avšak v jemnějším Full HD. O výkon se stará chipset Exynos (7880 a 7870), za kterým stojí inženýři ze Samsungu, a rozlišení hlavního fotoaparátu prošlo změnou pouze u 5,2palcového kousku. Původních 13 megapixelů narostlo na 16 a u čelního se z 5 megapixelů stalo opět 16. Rovněž je třeba zmínit změnu zažitého microUSB portu za modernější typ C s oboustranným tvarem, takže ve špatných světelných podmínkách již trefíme tu správnou polohu konektoru na 100 procent. Kapacita baterie narostla z 2 300 na 2 350 mAh a z 2 900 na rovných 3 000 mAh. Jak je tedy možné vidět, jihokorejský gigant si dal záležet na několika strategických oblastech hardwarové výbavy, kterou tvoří i slot pro microSD karty do 256 GB nebo větší interní úložiště či operační paměť RAM.

Domů
Sdílet
Diskuse