Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2017 17:47
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Muž žaluje Uber o 45 milionů dolarů, protože mu chyba v aplikaci zničila manželství. Manželka díky ní viděla, kde se pohybuje

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Uber o tobě prozradí víc, než bys čekal.

Žijeme v době, kdy si člověk dokáže přivolat odvoz prostřednictvím pár kliků na displeji svého smartphonu, avšak technologický pokrok může mít na naše životy i negativní dopad. Nemluvíme teď o závislosti na internetu či podobných diagnózách, ale o obyčejné softwarové chybě, která jednoho francouzského podnikatele stála celé manželství.
 
Francouz se jednoho krásného dne přihlásil do svého Uber účtu na mobilním telefonu své manželky, což pravděpodobně způsobil fakt, že se mu jeho zařízení vybilo, nebo ho někde zapomněl, jenže po úspěšném použití a získání odvozu se na mobilu neustále objevovala oznámení z jeho účtu. Chlapík se přitom po použití aplikace bezpečně odhlásil, a tak Uber neměl důvod zobrazovat oznámení společně s informacemi o tom, kam Francouz právě směřuje, na telefonu jeho manželky. Samozřejmě, že jeho žena byla zpočátku překvapená, ale když zjistila, že jí nechtěně chodí informace o pohybu jejího manžela, tak jen tiše vyčkávala a sledovala, jestli jí náhodou nelže. Manželka nakonec z detailů v rámci Uberu usoudila, že se její muž setkává s milenkou a podala žádost o rozvod, přičemž si nechtěla poslechnout žádné vysvětlení. Francouzský podnikatel se proto rozhodl, že když už ztratil své manželství, alespoň se z toho bude snažit vytřískat co nejvíce a zažaloval Uber o 45 milionů dolarů. Soudní líčení by mělo začít už koncem února a pokud se to Francouzovi podaří, pak bude muset Uber sáhnout do svých finančních zásob pořádně hluboko. Jen tak mimochodem, tato chyba se měla objevit pouze v operačním systému iOS, takže uživatelé Androidu se nemusí o své soukromí strachovat.

Ilustrační foto

Muž žaluje Uber o 45 milionů dolarů, protože mu chyba v aplikaci zničila manželství. Manželka díky ní viděla, kde se pohybuje
Zdroj: Uber
Domů
Sdílet
Diskuse