Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2017 11:25
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

V této bratislavské restauraci se můžeš najíst i bez peněz. Majitel podniku bídu zažil na vlastní kůži a teď pomáhá ostatním

KULTURA
Uložit Uložené

Šéfem podniku paradoxně není Slovák, ale Makedonec, který by tímto krokem rád pomohl všem lidem v nouzi.

Je velmi příjemné vidět, že dobrosrdeční lidé v našich končinách ještě nevymřeli. Jasným důkazem je i pan Milajim Ferati, který pochází z Makedonie a každý mu říká Cuky. Rozhodl se totiž ve své malé restauraci na Námestí Slobody v Bratislavě zavést pro většinu až nepochopitelné pravidlo  „U nás sa môžete najesť aj bez peňazí.“ Podle jeho názoru by měl mít každý člověk možnost dostat teplé jídlo, a tak se rozhodl vylepit na dveře provozovny oznámení o tom, že se k němu může přijít najíst kdokoliv, a to i přesto, že právě nemá peníze. Zaplatit může kdykoli později, ale chápe i ty, kteří nezaplatí vůbec.

Všechny přitom obslouží s úsměvem a dobrým pocitem, že měl možnost pomoci hladovému člověku. K této myšlence jej přivedla vlastní zkušenost, protože sám velmi dobře ví, jaké je to být hladový a bez peněz. Před osmi lety začal v této restauraci pracovat jako číšník, ale tvrdá práce se očividně vyplatila a nyní může takto vykouzlit úsměv na tváři každému, kdo je právě v nouzi. A i kdybyste si možná mysleli, že většina Cukyho dobrotu zneužívá, opak je pravdou.

V této bratislavské restauraci se můžeš najíst i bez peněz. Majitel podniku bídu zažil na vlastní kůži a teď pomáhá ostatním
Domů
Sdílet
Diskuse