Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2017 11:19
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Nadějná česká hra se snaží získat skoro 2 miliony korun. Vypráví příběh o československých legionářích v Rusku

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Herní tvůrci z Česka tvoří projekt z prostředí ruské občanské války a na jeho vzniku se nyní můžete podílet i vy.

Tvůrci z pražského studia Sornyak Arts včera spustili už dříve avizovanou kickstarerovou kampaň, jejímž prostřednictvím se snaží vybrat cílovou částku ve výši 65 tisíc eur (~1,75 milionu korun) na svůj nejnovější projekt. Ten nese název Legion 1917: Rise of the Bolsheviks (český název zní Legie 1917: Vzestup Bolševiků) a hráče v kůži dvojice československých legionářů zavede do víru ruské občanské války, která se odehrávala v letech 1917-22. To je na herní poměry vcelku netradiční zasazení, které příliš často nevídáme, o to víc však může řadu hráčů zaujmout. Z hlediska žánru půjde o tahovou strategii ve stylu her jako X-Com nebo Jagged Alliance, které byly pro autory jedním ze zdrojů inspirace. Zároveň ale tvůrci kladou důraz na emotivní příběhy jednotlivých postav a poutavou dějovou linku hry jako celku.

Nadějná česká hra se snaží získat skoro 2 miliony korun. Vypráví příběh o československých legionářích v Rusku
Zdroj: Sornyak Arts

Příběh hry se začíná psát v den bolševického puče 7. listopadu 1917 a točí se kolem bratrů Viléma a Pavla, potomků českých imigrantů. Ti mají v plánu prodat malý rodinný pivovar a z Petrohradu odcestovat do Kyjeva, kde přežívá větší komunita lidí s českými a slovenskými kořeny. Nicméně po muži, který má od bratrů podnik odkoupit, jako kdyby se náhle slehla zem a v ulicích začíná být zatraceně dusno. Krátce nato vzduch prořízne křik malého chlapce, že Zimní palác je pod útokem, načež Vilém s Pavlem pochopí, že opuštění města pro ně nebude ani zdaleka tak bezstarostné, jak se domnívali.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Hra Legion 1917: Rise of the Bolsheviks běží na technologii Unreal Engine 4 a jak si sami můžete ve videu či na obrázku níže všimnout, vyznačuje se silnou vizuální stylizací. Příběhové pasáže hry budou vyprávěny skrze cut-scény ve formě komiksových panelů a není bez zajímavosti, že autoři dějovou složku popisují jako tzv. road-game, což ve zkratce znamená, že ústřední postavy budou po většinu času cestovat z jedné lokace do druhé a z druhé zase do třetí. Podíváme se přitom na nejrůznější místa od ulic Petrohradu či Moskvy přes chladné sibiřské lesy až k břehům Bajkalského jezera. Náplní hratelnosti pak budou zejména taktické souboje a podle tvůrců na hráče také čeká nejedno těžké rozhodnutí, podle kterých se bude kupříkladu odvíjet vyústění vedlejších úkolů. Během cest hráč navíc potká řadu dalších postav, z nichž některé se mohou k bratrům připojit. Herní doba je odhadovaná na 7-10 hodin.

Pokud chcete autory podpořit a projekt posunout o krok blíže k realizaci, učinit tak můžete na tomto odkaze. Nejnižší cena, za kterou si titul můžete na Kickstarteru pořídit, činí 10 euro (~270 korun), za což na oplátku kromě digitální verze hry dostanete ještě exkluzivní plakáty a vaše jméno bude uvedeno v závěrečných titulcích. Ti nejštědřejší si pak mohou za pořádně tučnou sumu 8 500 euro (~230 tisíc korun) zajistit post spoluproducenta, vlastní hratelnou postavu, launch party a spoustu dalších odměn. Pro pravidelný přísun novinek nezapomeňte sledovat facebookovou stránku hry. Co na titul českého studia říkáte? Přispějete do kampaně? Dejte nám vědět níže v komentářích.

We believe we got more backers now than there are fired up protesters in our Sankt Petersburg canal mission. THANK YOU! In return: Can someone guess a quest-giving NPC? Give us your tip! #roadgame #NPCsearch

Zveřejnil(a) Legion 1917: Rise of the Bolsheviks dne 27. únor 2017
Domů
Sdílet
Diskuse