Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2017 9:19
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Inženýr rozbil ručně vyrobené auto za 3 miliony korun kilometr od továrny. Narazil na první testovací jízdě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mimořádně nepříjemný zážitek.

Britská automobilka Morgan se nezaměřuje na masovou výrobu, protože si dává opravdu záležet na tom, jaké automobily vypustí na cesty. Zaměstnává jen asi 170 pracovníků a ročně vyrobí přibližně 900 kusů vozidel, což je oproti obrovským světovým automobilkám zanedbatelné číslo, jenže Morgan si za svá auta účtuje i patřičně vysoké ceny. Způsobuje to zejména fakt, že Morgan vozidla vyrábí ručně a na každém exempláři si dává záležet, takže budoucí majitelé vědí, kolik lidí se na jejich autě v přepočtu za zhruba 2,7 milionu korun nadřelo.


Naneštěstí, ze Spojeného království k nám přišla smutná, ale také vtipná zpráva o nehodě čerstvě nového vozu značky Morgan. Hovoříme-li o čerstvě novém voze, pak je to skutečně pravda, protože inženýr z Morganu vzral exemplář přímo z továrny, kde se před tím auto honilo po dráze a týmu se zdálo, že z něj slyší zvláštní zvuky. Náš inženýr si proto sedl za volant tohoto modelu Aero 8 a začal docela slušně, avšak po kilometru jízdy do napálil přímo do zaparkované dodávky před jedním z rodinných domů. Nikomu se naštěstí nic vážného nestalo, jenže majitel dodávky, který na své vozidlo šetřil až dva roky, teď bude muset vyřešit několik problémů s pojišťovnou, a to ani nemluvíme o chytrém inženýrovi, protože ten v průběhu jediného kilometru rozbil auto za skoro 3 miliony korun, které je teď na odpis.




Domů
Sdílet
Diskuse