Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2017 19:01
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Spojenečtí agenti chtěli Hitlera krmit ženskými hormony, aby byl méně agresivní a jemnější. I takto plánovali porazit Třetí říši

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jak by ženštější verze Hitlera pomohla v druhé světové válce?

Adolf Hitler nebyl emocionálně nejstabilnějším politickým vůdcem, jak by si člověk mohl představovat. Vůdce Třetí říše se při svých projevech dokázal pořádně rozohnit, prý občas dostával záchvaty hněvu a dokonce byl během velké části druhé světové války závislý na opioidech či chvilkově i na kokainu. Lidé kolem něj proto nevěděli, co mají očekávat. Hitler byl i přes svou prchlivou povahu neomezeným lídrem nacistického Německa a dostatečně dbal na to, aby ho nikdo předčasně neodstranil z tohoto světa. Nacistický vůdce přežil více než deset různých atentátů, a tak si dával pozor například i na to, co sní. Ještě předtím, než by se strava dostala k samotnému vůdci, musela projít přes ústa ochutnávače a u většiny jedů dostupných v druhé světové válce by šlo o akutní otravu, takže posuzovatel by během několika sekund či minut zemřel a Hitler by neutrpěl žádnou újmu na zdraví. Na druhou stranu, Spojenci měli v záloze i plán, který by ochutnávače dokonale vyřadil ze hry a Hitlerovi by nijak zvlášť neublížil. Chtěli mu jednoduše do jídla přidávat ženské hormony.


Spojenci, a v tomto případě zejména Britové či Američané, během války vymysleli stovky různých plánů na to, jak Hitlera odstranit z čela Třetí říše. Drtivá většina z nich samozřejmě nevyšla, vždyť i proto byl Hitler pod tlakem prohrávající války nucen spáchat sebevraždu, ale Brity napadlo i to, že pokud by Hitlera zabili, jednoduše by na jeho místo přišel další nacistický pohlavár. V zásobě jich bylo hned několik a mnoho z nich by bylo ještě horších než samotný Hitler, a tak vznikl plán využít estrogen neboli ženský pohlavní hormon, k tomu, aby se z Hitlera stal snesitelnější člověk. Britská tajná služba měla prý ve svých řadách hromadu špionů, kteří působili přímo u nejvyššího velení nacistického Německa a pokud by se hodně snažili, zřejmě by dokázali proniknout až k jídlu samotného vůdce a pravidelně do něj přidávat estrogen.
 
V těch dobách bylo v Londýně provedeno několik rozsáhlých experimentů zaměřených na vliv ženského pohlavního hormonu na muže, při kterých vědci zjistili, že při zvýšeném množství estrogenu v mužském těle by se mohly snižovat sklony k agresivitě a z muže by se samozřejmě stala i ženštější osobnost, čehož chtěli Britové dosáhnout. Věřili, že estrogen by z Hitlera udělal jemnějšího člověka a možná by i pomohl změnit jeho radikální názory, avšak přesné efekty nebylo možné zjistit. V ideálním případě by se Hitler začal pomalu přeměňovat na drsnější verzi své sestry Pauly, která byla jeho jediným vlastním sourozencem, ale plán nakonec nebyl proveden i přes jeho zajímavý potenciál. Špioni působící u Hitlera měli estrogen dávkovat do jeho jídla postupně, což by způsobilo, že ani jeho ochutnávači by na sobě v krátkodobém horizontu nepozorovali žádné výrazné změny, a tak by jeho dávkování do stravy mohlo bezpečně pokračovat i několik měsíců, než by se Hitler nezměnil dostatečně a nezačal například stahovat svá vojska, nebo jednat se spojenci o smíření.


Jak ti zřejmě musí být jasné, Spojenci se nakonec nerozhodli využít hormonální program ve svůj prospěch a dlouho o něm svět neslyšel, protože se podobné zmínky objevily až v roce 1963, kdy svou knihu vydal jeden z hlavních chemiků speciální americké tajné služby Office of Strategic Services Stanley P. Lovell. Zkušený vědec ve své knize napsal, že Spojenci takový plán skutečně zvažovali, ale není známo, zda by ho bylo i možné zrealizovat. Lovell přiznává, že kdyby se v Hitlerovi probudila jeho ženštější tvář, možná by ztratil i své pověstné vousy a jeho hlas by se změnil na tenčí, takže by ztratil i sebevědomí a válka by mohla probíhat jednodušeji. Naneštěstí, dnes už nezjistíme, jak by válka dopadla, kdyby byl Hitler nadopovaný estrogenem, ale i tak jde o mimořádně zajímavou teorii.

Domů
Sdílet
Diskuse