Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2017 12:16
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Luxusní sídlo jako stvořené pro hlavu drogového kartelu je útočištěm, po jakém zatoužíte i vy

KULTURA
Uložit Uložené

Ani slavný El Chapo by určitě neodmítl danou usedlost zasazenou do tamních kopců v obležení zeleně.

Drtivá většina z vás určitě alespoň jednou zaslechla o hlavách drogových kartelů, které si užívají přepychu, o jakém se běžným lidem ani nesní, včetně nemovitostí. Ti, kteří sledovali například perfektní seriál Narcos velmi dobře vědí, o čem píšeme. Dnes ale nebudeme objevovat usedlosti a majetky v Kolumbii, ale namíříme si to do Mexika.
 
Právě v zemi, která je taktéž „proslulá“ obdobnými problémy s distribucí drog se nám podařilo díky portálu Dezeen objevit úžasné sídlo nad městem zvaným Monterrey. Samozřejmě, podle zdroje nejde o žádný úkryt skutečného pašeráka, ale svým umístěním a velkolepým vzhledem by jím klidně mohl být. Ventura House, jak zní název projektu pocházející z ruky tamní architektky jménem Tatiana Bilbao, má vše, po čem může člověk toužit a také něco navíc.

Prostorný rodinný dům, dokonale kopírující svažitý terén, byl navržen velmi moderním stylem s prvky kubismu, protože jako celek je poskládán z několika kubusových objektů. Nejzásadnějším požadavkem ze strany klientů bylo oddělení privátní části od snadněji viditelné právě kvůli dostatku soukromí, což se výše jmenované autorce bez nejmenších pochyb podařilo. Koneckonců, posoudit to budete moci už za pár okamžiků i sami skrz galerii snímků níže od fotografa Roryho Gardinera.
 
Ještě předtím nám ale nedá opomenout ani oku lahodící interiér plný jen těch nejkvalitnějších materiálů a doplňků krásně korespondujících s celkovou atmosférou bydlení, jakých zatím na světě nejsou tisíce. Jen si představte ty každodenní západy slunce z pohodlí obývacího pokoje s panoramatickým výhledem na všechny krásy mexické metropole. Některé věci jsou k nezaplacení a právě obdobné radosti ze života mezi ně rozhodně patří.

V případě, že víte i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, která také stojí za pozornost širšího publika, tak neváhejte a pošlete nám tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu výše, děkujeme vám za podporu!

 
Domů
Sdílet
Diskuse