Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2017 13:24
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple vyměňuje těžení surovin za recyklaci. Jednoho dne budou vyrábět elektroniku už jen z použitých materiálů

TECH
Uložit Uložené

Skvělé zprávy přímo z Kalifornie.

Neustále horší situace s naším životním prostředím tlačí mnohé přední značky do toho, aby začaly více myslet na osud Země, nejen na své zisky. Proto chce společnost Apple postupem času zcela nahradit těžení surovin recyklací již použitých materiálů, z nichž zhotovila některé ze svých elektronických produktů. Vyplývá to z letošní zprávy o odpovědnosti za prostředí, kde momentálně žijeme.

„Udělali jsme něco, co děláme opravdu jen málokdy, a tím je oznámení cíle ještě před tím, než najdeme způsob, kterým tohoto cílu dosáhneme. Takže jsme trošku nervózní, přičemž si však myslíme, že jde o velmi důležitou věc, protože tímto směrem by technologie opravdu měly jít.“
 
Výše uvedená slova zazněla z úst viceprezidenta firmy Apple, který je zodpovědný za vztah k životnímu prostředí, během rozhovoru pro web Vice. Stejně díky němu víme, že dnešní iPhony sestávají opravdu pouze z malého množství recyklovaného materiálu ze starých zařízení. Drtivou část konstrukce vyrábějí prostřednictvím čerstvě vytěžených surovin pocházejících z ekonomicky slabších zemí, kvůli čemuž se v uplynulých letech stali terčem ostré kritiky i další výrobci spotřební elektroniky.

Domů
Sdílet
Diskuse