Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2017 19:25
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Call of Duty: WWII odvypráví příběh oddaných přátel zmítaných ničivou 2. světovou válkou. Odhaluje to epický akční trailer

TECH
Uložit Uložené

Až příliš dlouho jsme v rukou nedrželi Thomsona.

Když se řekne druhá světová válka v herním světě, jako první mě kromě samotných titulů napadne ikonický Thompson, oblíbená zbraň nechvalně známá hlavně z období americké prohibice, která se ujala i v rukou amerických vojáků, ať už v Evropě, Africe nebo Pacifiku. Od poslední hry zasazené do druhé světové války uplynulo už množství času. Měli jsme zde sice Verdun z první světové a nějaké další menší pokusy, ani zdaleka však nešlo o tak zábavnou singleplayerovou střílečku jako v případě klasických Medal of Honor či Call of Duty dílů. A přestože jsem byl vždy větším fanouškem Medal of Honor (řadím se k menšině, kteří mají před Allied Assault radši Pacific Assault), nemohu ani jednou zpochybnit kvality série Call of Duty. Tedy až do pátého dílu s názvem World at War. Všichni dobře víme, co následovalo potom, ať už se bavíme o MoH, Battlefieldu nebo CoD.


Hráči však už pěkných pár let křičí po hře z období druhé světové války. Zčásti jim to splnilo švédské studio DICE pracující pod EA, které loni vydalo nesmírně kvalitní Battlefield 1 (naše recenze zde). Koneckonců, hráči chtěli v první řadě návrat do minulosti, a ten se také konal. Zatímco Medal of Honor a Brothers in Arms stále dřímají a Battlefield 1 dostává postupně všechny potřebné expanze, Activision se chystá na vydání pravděpodobně nejprodávanější FPS akce tohoto roku. Těžko říci, zda Call of Duty: WWII překoná prodeje a recenze konkurenčního díla od DICE, rozhodovat budou i trailery, gameplay videa a poskytnuté informace.

Já osobně doufám v alespoň 10hodinovou velkolepou kampaň s partou bratrů ve zbrani, na kterou čekáme už slušných pár let. Řeči o tom, že druhá světová je vyčerpaná si nechte, největší FPS válečné série se stále ani nedotkly mnoha významných událostí a střetů, které mohou ve hře působit neuvěřitelně. Titul vyvíjí Sledgehammer Games. Ti jsou zodpovědní za Modern Warfare 3 (spolupracovali na něm ještě s Infinity Ward) a také Advanced Warfare. Activision má vlastní 3 studia, která pro ně každoročně vyvíjí jedno Call of Duty. V 3ročním cyklu se střídají Treyarch (Call of Duty 3, World at War, trilogie Black Ops), již zmíněné Sledgehammer Games a Infinity Ward, které se postaralo o všechny zbývající díly včetně těch nejúspěšnějších (1, 2, Modern Warfare...).

Call of Duty: WWII odvypráví příběh oddaných přátel zmítaných ničivou 2. světovou válkou. Odhaluje to epický akční trailer
Zdroj: Activision

Příští rok nás tedy ohromí Treyarch. Celkem mě mrzí, že druhá světová připadla právě Sledgehammeru, ale budeme doufat, že mají dostatečně mnoho talentu a zkušeností na to, aby vytvořili kvalitní titul. Tímto odstavcem jsem chtěl poukázat na to, že Activision nekopíruje DICE. WWII je ve vývoji již minimálně dva nebo tři roky, takže nejde o přímou reakci na BF 1.
 
V něm se mimo jiné podíváme i na Den D, tedy vylodění v Normandii. Titul má již nyní hodnocení PEGI 18, takže se můžeme těšit na krvavou válečnou atmosféru se vším, co k tomu patří. Kromě klasického singleplayeru nás čeká i multiplayer a slíbený je i coop, i když zatím nevíme, co přesně od něj můžeme očekávat. Vývojáři se na hru připravovali přes 2 roky. Cestovali po všech významných místech, kde se setkali se armádami, učili se o vozidlech, zbraních, vojenských taktikách, navštěvovali muzea a pracovali s historiky. Z této stránky by měla být hra kvalitně pokryta. Jednu z postav si zahrál herec Josh Duhamel (Transformers).
 
Trochu mi je líto pokračování Star Wars Battlefront, které vychází jen pár dní po CoD: WWII, ale jde o dost odlišné žánry, takže si navzájem snad až tak vadit nebudou. V každém případě, nejnovější Call of Duty vychází 3. listopadu pro PC, Xbox One a PS4 (připočtěte si k tomu PS4 Pro a možné Scorpio). Ještě předtím nás čeká multiplayerová beta, bude však uzavřena. Klíče se budou zřejmě rozdávat za předobjednávky.


Pokud se vynoří více zajímavých informací, připravíme si pro vás další článek

Domů
Sdílet
Diskuse