Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2017 21:15
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Japonská armáda využívala v druhé světové válce korejské ženy jako sexuální otrokyně. Výzkumníci objevili vůbec první video, které je zachycuje

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Nález, který změní atmosféru této citlivé záležitosti.

I více než 70 let po skončení druhé světové války se vztahy mezi Jižní Koreou a Japonskem v otázce využívání korejských žen jako sexuálních otrokyň pohybují okolo bodu mrazu. Historici předpokládají, že více než 200 tisíc korejských žen, a samozřejmě i žen dalších národností, bylo japonskou armádou odvlečeno z jejich domovů a zotročeno tak, aby mohly uspokojovat japonské vojáky kdykoli to budou vyžadovat. Ženy měly mít každý den sex s přibližně 50 vojáky, což na nich zanechalo doživotní následky, a po skončení války se spustilo rozsáhlé odmítání toho, že by vůbec existovala místa, kde by Japonci věznili odvlečené ženy.
 
Výzkumníci z jihokorejské univerzity v Soulu se proto vydali do Spojených států amerických, aby se v národních archivech pokusili nalézt jakékoliv záběry, na kterých by se zotročené ženy mohly objevovat. Po dvou letech snažení se jim to skutečně podařilo a na veřejnost se vůbec poprvé dostaly záběry bosých žen, které ze sexuálního otroctví osvobozují americké a čínské jednotky. Tým výzkumníků dosud pracoval pouze s fotografiemi a výpověďmi žen, které se do japonského otroctví opravdu dostaly, ale díky získaným záběrům dokázali přiřadit tváře žen z videa k obličejům žen z různých fotografií. Diplomatické diskuse o této záležitosti budou mezi Jižní Koreou a Japonskem ještě zajímavé, avšak Japonci budou mít s odmítáním existence sexuálních otrokyň větší problém, když výzkumníci mají k dispozici už i video.

Domů
Sdílet
Diskuse