Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2017 15:27
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Přes 2 000 fotek z nejtajnějších misí sdíleli na Facebooku. Speciální jednotka SAS si zavařila

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příslušníci jednotky SAS zapomněli na protokol.

Speciální jednotka SAS patří mezi nejlepší válečné skupiny se schopností zasáhnout do několika hodin kdekoliv na světě a vyřešit jakýkoliv závažný problém. Nedostane se do ní jen tak leckdo, protože vstup do SAS vyžaduje mimořádně náročný trénink, který člověka prověří fyzicky a zejména psychicky.

Kromě toho musí její příslušníci podepsat i dokument, který zajišťuje, že nebudou nikomu vyprávět detaily o jednotlivých operacích, taktice či tréninku. Dokument se samozřejmě nevztahuje pouze na verbální porušení, ale i sdílení audiovizuálního materiálu, což v posledních měsících neznámá část speciální jednotky vesele porušovala na sociální síti Facebook. Její příslušníci ve své vlastní skupině sdíleli více než 2 000 fotografií, na kterých se objevují nejnovější zbraně a místa, o kterých by se veřejnost neměla dozvědět,  když si její členové dali záležet a začernili si obličeje, teď jim hrozí vyšetřování a následný trest. Sdílením skutečných fotografií z těch nejnebezpečnějších misí vytvořili značný bezpečnostní risk, a tak budou za své skutky pykat.

Domů
Sdílet
Diskuse