Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2017 12:13
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Ve Švýcarsku otevřeli nejdelší visutý most na světě. Turisté se po 500metrové atrakci procházejí se strachem i adrenalinem v krvi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Švýcaři milují netradiční turistické atrakce.

V daleké Číně milují turistické atrakce ve formě prosklených plošin nacházejících se ve výšce desítek metrů nad údolími, ale ve Švýcarsku si oblíbili visuté mosty. Včera tam dokonce otevřeli nejdelší visutý most pro chodce, jaký na světě máme, a procházka po něm slibuje divoký zážitek. Jeho celková délka dosahuje 494 metrů a v nejvyšším bodě visí ve výšce 85 metrů, takže pokud náhodou trpíš strachem z výšek, na most nedaleko švýcarského města Zermatt bys raději vstupovat neměl.
 
Most s názvem Europabrücke (Evropský most) otevřeli nově, protože jeho předchozí verzi již v minulosti stihly poškodit padající skály z okolí, a tak se Švýcaři pustili do jeho rekonstrukce, aby turistům zajistili nejen lepší zážitek, ale zejména vyšší míru bezpečnosti. Upevnění mostu dohromady váží přes 8 tun a k dispozici je dokonce i speciální systém, který má zabraňovat houpání. V nedalekém Rakousku sice existuje velká konkurence v oblasti visutých mostů, protože místní most u města Reutte dosahuje délky 405 metrů a výšky 110 metrů, čili výškově svého švýcarského kolegu převyšuje, ale v kategorii délka nemá žádnou šanci.




Domů
Sdílet
Diskuse