Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2017 23:42
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Místo, kde se pár centimetrů od tebe procházejí obrovští tygři. Anglické safari momentálně nabízí možnost přenocování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V anglickém hrabství Kent se to hemží exotickými zvířaty.

Pokud někdo zmíní safari, lidé si obvykle představují nekonečná údolí v daleké Africe, po kterých se prohánějí sloni, žirafy, ale i lvi či tygři. Dva obrovské parky však existují i ​​v Anglii, konkrétně v hrabství Kent, vzdáleném jen necelé dvě hodiny od Londýna a návštěvníkům nabízejí šanci setkat se se zvířaty, o kterých by zřejmě slyšeli jen v dokumentárních filmech. Už v polovině 50. let minulého století i na britských ostrovech začaly snahy o práci s ohroženými druhy zvířat a nadace Aspinall Foundation od roku 1958 vlastní park Howletts, ke kterému později přibyla i rezervace Port Lympne Reserve. Od běžné britské zoologické zahrady však mají pořádně daleko, protože o pohodlí a dokonalé podmínky pro život mají v první řadě postaráno zvířata a až v poslední řadě samotní návštěvníci.
 
V obou parcích dohromady najdou návštěvníci více než 1100 zvířat a počet druhů přesahující číslo 80, takže o rozmanitost je tam postaráno, avšak pro náročnější návštěvníky má park Port Lympne připravenou novou specialitu v podobě takzvané Tiger Lodge. Turisté si mohou zaplatit 400 liber za noc strávenou v chatě, v níž jedna ze stěn sestává ze zpevněného skla, za kterým se nacházejí dva obrovští tygři a člověk se tak k těmto úžasným zvířatům dostane na vzdálenost několika centimetrů, aniž se musel bát o svůj život. Oba parky spolupracují s rezervacemi v Kongu a Gabonu, takže o slony, tygry, zebry, žirafy či dokonce gorily je postaráno a za svou existenci už dokázaly vypustit zpět do divočiny desítky zvířat, která na to v Anglii připravovaly. Více informací o potenciální návštěvě najdeš na jejich webové stránce, a pokud bys chtěl léto strávit brigádovaním v úžasném prostředí, pak jim můžeš zanechat i svůj životopis.



We hope you're having as much fun as this tigerific twosome! #PortLympne #Tigers #Weekend [ Megan Childs]

Příspěvek sdílený Port Lympne Reserve (@portlympnepark),


Are you still full from your #ChristmasDinner? #PortLympne #Tiger

Příspěvek sdílený Port Lympne Reserve (@portlympnepark),





Domů
Sdílet
Diskuse