Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2017 20:43
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple nechtěně prozradil detaily o výbavě i vzhledu nového iPhonu. Nejnovější smartphone budeme odemykat tváří a displej ztratí hranice

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Nejnovější smartphone z Kalifornie bude opět o třídu pokročilejší.

Už zanedlouho se fanoušci společnosti Apple dočkají nových zařízení, která by měla přinést další zajímavé technologické novinky, a i když se o jednotlivých doplňcích spekuluje už celé měsíce, nejnovější fámy nechtěně potvrdil přímo samotný Apple. Kalifornská společnost už v červnu představila inteligentní reproduktor HomePod, a tak chtěla vývojářům usnadnit práci a před pár dny pro ně uvolnila prvotní firmware, jehož prostřednictvím měli začít objevovat všechno čeho bude reproduktor schopný. Apple však v kódu zanechal i několik zajímavých součástí, které okamžitě začali analyzovat jednotliví vývojáři a prakticky potvrdili to, o čem se již delší dobu diskutovalo.
 
Pokud kód nelže, nejnovější iPhone budeme moci odemykat díky rozpoznání naší tváře, ale to ještě není všechno, protože iPhone bude obsahovat BiometricKit neboli sadu nástrojů související s fungováním speciální infračervené kamery. Právě infračervená kamera by měla sloužit k rozpoznávání obličeje v jakýchkoli světelných podmínkách, takže i v úplné tmě. Objevily se dokonce zmínky i o funkci PearlID, což je zase doplněk umožňující odemykání obrazovky na základě nasnímání obličeje z různých úhlů. Důležitou informací je i zpráva o tom, jak bude zřejmě vypadat dosud technologicky nejpokročilejší iPhone. Z jeho přední strany by mělo zmizet fyzické tlačítko „Home button“ a displej by měl sahat od rámu k rámu, takže iPhone bude opět o něco více fyzicky atraktivní. Uvidíme, zda se všechny informace z firmwaru potvrdí, ale Apple snad nemá důvod lhát o tom, co ve své novince zákazníkům nabídne.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00



Domů
Sdílet
Diskuse