Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2017 17:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dělník vydělává na Twitteru 5 tisíc eur ročně díky Kim Kardashian. Stačila mu její jediná odpověď

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jerome se před čtyřmi lety probudil do krásného rána.

Nástup sociálních sítí umožnil tisícům lidí proměnit své koníčky v dobře placenou práci. Tvůrci videí dnes vydělávají statitisíce na YouTube a nijak zvláštní už nejsou ani modelky na Instagramu, které si nechávají platit za propagaci čehokoli. K tomu, aby se člověk stal populárním na internetu je většinou nutné specifická charisma, výjimečný vzhled nebo speciální talent, ale Jerome Billingham dokazuje, že v ideálním případě stačí použít Twitter v tom správném čase. V roce 2013 pracoval Jerome ve fabrice, kde každý den trávil hodiny balením ložního prádla, a před jednou z ranních změn postřehl, že jeho idol v podobě Kim Kardashian něco právě přidal na Twitter. Neměl co ztratit, tak jí pod tweet napsal otázku, zda si někdy vůbec všímá i svých komentujících fanoušky, a následně mobil vypnul a pokračoval v cestě do práce.
 
Zanedlouho mu začal mobil neustále vibrovat a ze všech stran se na něj hrnula oznámení a zprávy od kamarádů i cizích lidí, protože Kim si jeho tweetu nejenže všimla, ale ještě na něj i odepsala. Stačilo obyčejné „@YesJerome_ love you too!“ A mladému dělníkovi se změnil život. O několik hodin mu na Twitteru přibylo přes 20 tisíc nových sledovatelů a postupem času nasbíral díky jediné odpovědi od Kim více než 500 tisíc followerů, ze kterých si dnes slušně přivydělává. Spolupráce se společnostmi jako Primark či E4 mu přinášejí přibližně 5,5 tisíc eur ročně, kromě toho mu značky posílají oblečení zcela zdarma a popularitu využívá i v nočních klubech, kde má často bezplatný vstup a alkohol na účet podniku. Jerome v současnosti pracuje pro Haven Holidays a už delší dobu plánuje, že se začne plně soustředit na svou internetovou kariéru a přestane pracovat nadobro, protože současných 5 tisíc eur by při troše snahy mohl proměnit v hotový zlatý důl.


Domů
Sdílet
Diskuse