Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2017 16:07
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jen rok po olympiádě jsou sportoviště v Riu zdevastovaná. Obrovské projekty jsou již nyní odsouzené k smrti

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Uběhlo jen několik měsíců a olympijská sportoviště v Rio de Janeiro jsou nepoužitelná.

Nedávné olympijské hry v Riu sledoval celý svět. Vše skončilo téměř přesně před rokem, večer 21. srpna. Vzpomínku zanechal zejména tým Spojených států amerických, který si domů vzal 121 medailí, z toho 46 bylo zlatých. Bohužel, na olympiádu v Riu budeme muset jen vzpomínat, sportovat v jejím dějišti se totiž už nedá.Všechny stadiony a sportoviště byly totiž vybudovány pouze pro olympiádu a každý, kdo doufal, že se pak otevřou běžným lidem, dnes musí být zklamaný. Megalomanské budovy tak dnes jen chátrají.

Sportovci jsou toho názoru, že je to celé velmi smutné. Samotné ubytování a zařízení bylo prý prvotřídní. Navíc například budovy z londýnské olympiády stále fungují, stejně to platí i pro olympiádu v Pekingu z roku 2008 a lidé si do nich mohou jít kdykoliv máknout. Většina z brazilských staveb je však uzavřena a chátrající. Na budovách se již stihl projevit zub času a své stihli udělat i vandalové či zloději.

Za vším však může stát stres. Rio de Janerio se totiž prý vzpamatovalo pozdě a vše se stavělo v obrovském spěchu. Prý prostě nikoho nenapadla otázka, co bude se sportovišti, až olympiáda skončí. Plány byly hotové jen s některými částmi - vzniknout měla například divoká voda či veřejný akvapark - místa jsou však momentálně zničena.


Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Domů
Sdílet
Diskuse