Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2017 13:22
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Historické fotografie, se kterými se vrátíš i o 100 let dozadu. Jak vypadal drogový úkryt nebo exploze obrovské vzducholodě Hindenburg?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Úchvatné záběry, které ti v dějepise neukázali.

Vždy rádi pomocí článků navštěvujeme více než zajímavá období, která jsme bohužel nikdy nezažili. Historii lze přinášet pomocí textových pramenů, řečovým dochováním, ale i úžasnými historickými fotografiemi, které nám často o dané události či chvíli prozradí více podrobností než několik stovek slov. Objev fotoaparátu se datuje již ke konci 19. století a právě od té doby jsme schopni zachovávat obrazové prameny i jiného charakteru než namalované či vyryté.

Samozřejmě, několik desetiletí dominovaly fotografickému trhu především černobílé záběry, a protože najdeš několik podobných záběrů i v tomto článku, určitě ti je jasné, že na jejich kolorizaci se podílelo několik opravdu velmi talentovaných umělců i dobrovolníků. I díky nim totiž nyní dokážeme plně procítit tragickou explozi vzducholodě Hindenburg, na kterou si určitě vzpomínáš z hodin chemie či dějepisu nebo atmosféru tradiční americké rušné ulice přímo v centru New Yorku.

Domů
Sdílet
Diskuse