Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2017 16:50
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Oskar Almássy

Svět Marvelu: Spider-Man je budoucností MCU. Je jeho součástí i Venom, co znamenaly potitulkové scény a co můžeme čekat od pokračování?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po delší době tu máme další díl střípků z Marvelu. Tentokrát se podíváme na Spideyho a jeho sdílené vesmíry mezi Marvelem a Sony.

Tento článek měl přijít asi o něco dříve, že? Tak nějak se mi do toho nechtělo, ale protože se začíná pracovat na dalším filmovém světě Spider-Mana od Sony (začne to Venomem a pokračovat to bude Silver & Black), bylo by vhodné říci si co a jak.

Easter eggy a odkazy tentokrát zcela vynecháme a zaměříme se spíše na přímé reference a předobrazy toho, co nás čeká. Jisté je, že se v MCU nebo v Sony Spider-Man Universe (nazval jsem to tak jen já, ať se v tom lépe orientujeme) v budoucnu setkáme se Sinister Six, týmovkou záporáků, kteří se spojili, aby se konečně nadobro zbavili Spider- mana. V jejich historii se ve skupině objevili mnozí členové, ale jejich základ vždy obměňovali Scorpion, Vulture, Shocker, Chameleon, Mysterio, Doctor Octopus, Electro, Hobgoblin a někdy i Venom. Scorpion nám už byl představen. Zahrál si ho Michael Mando (Better Call Saul), Vulturea známe dobře, no a podle všeho se nám představí Chameleon právě v Silver & Black, o tom však o pár řádků níže. A jelikož v MCU už máme i Shockera a Venoma si zahraje Tom Hardy v sólovce už příští rok, zbývá nám představit Mysteria, „Doc Oca“, Electra a Green Goblina/Hobgoblina.

Svět Marvelu: Spider-Man je budoucností MCU. Je jeho součástí i Venom, co znamenaly potitulkové scény a co můžeme čekat od pokračování?

Vzhledem k vyjádření Kevina Feiga a spol. o tom, že nechtějí ukazovat znovu stejné záporáky, můžeme předpokládat, že Goblina a Electra jen tak brzy neuvidíme. A i když byl Doctor Octopus již použit v geniální Raimiho dvojce s Tobeym, myslím, že ho Feige bude ještě chtít provětrat. Nakonec, jde o skvělou postavu, kterou si diváci zamilovali. Goblina však už máme dost a scénář TASM 2 totálně zabil Electra. Dokážeme si tedy zcela reálně představit, že uvidíme sólovku Sinister Six, případně jejich tým v některém z dalších filmů, klidně ve Spider-Man 2 či 3. Samozřejmě, tvůrci nás ještě nějak překvapí, a tak je to jen předpověď, ale součástí týmu bude zřejmě Scorpion, Vulture, Shocker, Venom, Chameleon a možná další. Mysteria bych si skutečně dal v sólovce, stejně jako Kravena. Inu, musíme si počkat. Nicméně, ne dlouho, protože za chvíli tu máme Avengers 3 a 4, nemluvě o pokračování Homecoming (2019). Děj sequelu má začít jen pár minut po konci Avengers 4, takže v něm uvidíme přímé důsledky velkého konce a toho, co to znamenalo pro MCU, neboť půjde o první snímek 4. Fáze.

Spider-Man tu s námi tedy ještě chvíli pobude. Nicméně, pokud se někdy Tom Holland rozhodne pověsit kostým na hřebík nebo se stane cokoli jiného ukončujícího jeho účinkování v MCU, už tu máme i náhradu. Je jí Miles Morales, afroamerický chlapec, jehož také kousl pavouk (i když trochu jiný) a Miles tak získal stejné schopnosti jako Peter. Jeho přítomnost byla nejprve naznačena ve filmu skrze účast Donalda Glovera v roli Aarona Davise, strýčka Milese. Ve vystřižené scéně přitom stále přilepený na své auto volá Milesovi, že zmešká jeho narozeninovou oslavu. Kolik je tedy v MCU Milesovi let? To záleží jen na tom, kdy ho budou chtít v Marvel Studios povolat do služby.

Svět Marvelu: Spider-Man je budoucností MCU. Je jeho součástí i Venom, co znamenaly potitulkové scény a co můžeme čekat od pokračování?

Co se týče Liz Allen, pravděpodobně se s ní ještě setkáme, i když pozornost se možná zaměří na Zendayu a její M. J. (stále nevíme, zda jde o Mary Jane). Musíme však ještě zmínit, že Liz měla původně s Peterem ve filmu více interakcí a také nějaké ty scény s líbáním, které se nakonec vystřihly. Zpět však k Zendaye a její Michelle. Feige si stojí za svým a tvrdí, že to není M. J. jak ji známe z komiksů, její iniciály však jemně vybízejí k tomu, co bude s její postavou dál.

A teď už o slíbených komiksových antihrdinkách Silver Sable a Black Cat, které dostanou vlastní film s názvem Silver & Black. Nějaký ten čas víme i to, že po očekávaném Venomovi s Tomem Hardym půjde o v pořadí druhý spin-off ze Spider-Manova rozšířeného světa pod hlavičkou studia Sony. No a zatímco v souvislosti s Venomem se objevila jen novinka ohledně režisérovy inspirace Johnem Carpenterem, Davidem Cronenbergem a o prozkoumávání příběhové dynamiky á la Dr. Jekyll/Mr. Hyde, o snímku Silver & Black toho víme daleko více.

Svět Marvelu: Spider-Man je budoucností MCU. Je jeho součástí i Venom, co znamenaly potitulkové scény a co můžeme čekat od pokračování?
Zdroj: Marvel Comics

V první řadě je třeba poznamenat, že v Sony plánují svým spin-off filmům nadělit různě vysoké rozpočty a podle toho je i natočit v různých stylech. Hororovějšího Venoma tak vystřídají postavy Silver Sable a Black Cat v jakési buddy komiksovce podobné například snímkům jako Thelma & Louise či Midnight Run. Režisérka Gina Prince-Bythewood v nedávném rozhovoru prozradila, že chtěla vyprávět příběh dvou zlomených žen, které proti sobě bojují, ale pokud chtějí přežít, budou se navzájem potřebovat. Rozhodně to zní zajímavě a budeme se těšit na výsledek.

Tomu by měli bezpochyby dopomoci i záporáci, které budou muset tyto dvě kočky zastavit. A že jich nebude zrovna málo, zjistíte už o pár řádků níže. Nejnovější informace totiž uvádějí, že šéfem záporné bandy by měl být Mendel Stromm. Tento genetik, vynálezce a bývalý kolega Normana Osborna se na stránkách Spideyho komiksů objevil už v roce 1966 a díky svým specializacím ze sebe dokázal udělat kyborga jménem Gaunt. Navíc jeho experimenty budou mít pravděpodobně vliv i na symkarianský lid, z něhož pochází právě Silver Sable.

Zleva: Mendel Stromm/Gaunt, Scorpion a Tarantula

Svět Marvelu: Spider-Man je budoucností MCU. Je jeho součástí i Venom, co znamenaly potitulkové scény a co můžeme čekat od pokračování?
Zdroj: Marvel Comics

Stromm však nebude na všechno úplně sám a údajně donutí ke spolupráci i další záporáky. Kromě populárního Scorpiona, kterého jsme mohli nedávno vidět na konci sólovky Spider-Man: Homecoming, by se měl objevit i Tarantula. Ten nosí červený kostým s černým pavoukem na hrudi a pro boj má k dispozici například jedovaté bodce připevněné k botám. Oba jmenovaní prý dostanou od Stromma exoskeletal, připomínající jejich komiksové zevnějšky. Dále se k nim přidá Tombstone, tedy albínský černoch z Harlemu, který disponuje tělem tvrdým jako kámen a vydělává si prostřednictvím sázek v ilegálních zápasech, no a spolu s ním i Chameleon, úplně první Spider-Manův nepřítel. Na stránkách komiksů se sice jedná o zkušeného zloděje a mistra převleků, ve snímku Silver & Black by však měl zastávat spíše funkci Strommova informátora. Možná nás ale tvůrci nakonec překvapí a uvidíme ho v plné parádě.

Zleva: Chameleon a Tombstone

Svět Marvelu: Spider-Man je budoucností MCU. Je jeho součástí i Venom, co znamenaly potitulkové scény a co můžeme čekat od pokračování?
Zdroj: Marvel Comics

Co se samotného obsazení týče, žádné oficiální informace bohužel zatím nemáme. Pokud se ale potvrdí, že herce Michaela Manda, který ztvárnil výše zmíněného Scorpiona/Maca Gargana ve Spider-Man: Homecoming, uvidíme i v komiksovce Silver & Black, definitivně by to znamenalo propojení mezi MCU a spin-offy od Sony. Na bližší odpovědi si však budeme muset ještě počkat. Pokud vás antihrdinka Silver Sable a Black Cat zaujaly a chtěli byste se o jejich připravovaném filmu dozvědět vše podstatné, vstupte do tohoto vlákna.

Domů
Sdílet
Diskuse