Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2017 15:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

O 186letém nejstarším samci želvy se zjistilo, že je ve skutečnosti homosexuál. Celých 26 let prožil s partnerem stejného pohlaví

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jonathan překvapil všechny ve svém okolí.

Želvy se obecně dožívají vysokého věku, který by jim lidé mohli jen závidět, ale i ony mají ve svých životech komplikace. Pravděpodobně nejstarší želva na celé planetě se jmenuje Jonathan a navzdory své dlouhověkosti nikdy chovatele nepotěšil potomky.

Ve svém 186 let dlouhém životě od něj lidé očekávali větší reprodukční aktivitu, a proto se před 26 lety radovali, když Jonathan dostal svou první stálou společnici Fredericu. Želví pár začal žít v zahradě guvernéra Svaté Heleny a už v polovině 90. let by správně měla přijít první várka potomků, jenže malé želvy nepřicházely a chovatelé místo aby zkontrolovali, zda je vše tak, jak má být, konstatovali, že Jonathan je impotentní nebo Frederica neplodná a nijak detailněji se o reprodukci želv nestarali.

Teprve před pár týdny jednoho z chovatelů napadlo, zda by neexistenci potomků nemohly vysvětlovat i jiné faktory než případná neplodnost. Po sérii testů se proto přišlo na to, že Frederica ve skutečnosti nikdy nebyla samicí, ale jde o samce, a tak by se jí hodilo spíše jméno Frederic. Přestože si Jonathan se svým partnerem pravidelně každý týden užívali sexuální hrátky, nikoho dosud nenapadlo zjistit přesnou příčinu potenciální neplodnosti, a tak se z nejstarší želvy na světě vyklubal želví homosexuál.

Domů
Sdílet
Diskuse