Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2017 14:15
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Jaké značky a kousky oblečení aktuálně hýbou světem a známé osobnosti si bez nich nedokáží představit své outfity?

MÓDA BALENCIAGA
Uložit Uložené

Vývoj se nedá zastavit a do popředí se tak derou i výrobci, kteří mají od vysoké módy na míle daleko.

Trendy v módě přicházejí a odcházejí každou sezónu, avšak jen malá hrstka značek dokáže držet tempo s dobou prakticky neustále, respektive zůstat na výsluní dlouhodobě. Výjimkou přitom nejsou ani známé módní domy včetně Gucci, Givenchy, Dior či Dolce & Gabbana. Jen si vzpomeňte, v jakém rozpoložení byl první jmenovaný italský výrobce před příchodem Alessandra Micheleho...

V současnosti se ale karta obrátila a Gucci nosí doslova všechny známé osobnosti a lidé, kteří na to prostě mají. Dnešní článek však bude upřen i na další značky, které momentálně míchají módními kartami nejvíce. Těšit se tak můžete na modely oblečení či obuvi od fenoménů jako Supreme, Balenciaga, OFF-WHITE, Moncler, Saint Laurent a podobně. Připraveni? Pojďme na to.


Nuptse od The North Face je jednou z nejlepších bund na zimu vůbec, a tak nás nepřekvapuje, že designéři Supreme po ní sáhli v aktuální sezóně, přičemž jí dodali kožený facelift hodný více než 25 tisíc korun.

 

A post shared by Supreme (@supremenewyork) on

 

A post shared by Supreme (@supremenewyork) on

Bývalý člen našeho redaktorskou týmu má stále vytříbený vkus, a tak jeho pozornosti neunikly ani dané skvosty. Širokou nabídku věcí od TNF však ve svém portfoliu ukrývá také náš tuzemský prodejce Footshop.

 

A post shared by reflasher (@reflasher) on

Model tenisek Triple S od módního domu Balenciaga sice není podle každého gusta, avšak to nic nemění na tom, že právě značka pod vedením Demnu Gvasaliu je momentálně nejvlivnější. O „kráse“ díla gruzínského návrháře se můžete přesvědčit pomocí snímků.

A$AP Ferg sice celkem ví, ale outfitem s pořádným nádechem devadesátých let tentokrát netrefil hřebíček úplně po hlavičce. Už jen čekáme, kdy tuto sportovně laděnou obuv vytáhne někdo v našich končinách.

PS - V komentářích níže můžete tipovat, kdo to bude.

Lidi od zakoupení (bohužel) neodrazuje ani opravdu vysoká cenovka, která se zastavila na cifře 16 500 korun.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Na podobných vlnách se nesou i YEEZY Runner od Kanyeho Westa, jejichž světlou kombinaci nedávno teasovala na Instagramu samotná Kim.

Luxusní značky, respektive jejich hlavní designéři, stále častěji sahají do sportovních sfér, čehož jasným důkazem jsou i Sock Runnery. Jasná inspirace teniskami Magista Footscape od Nike, které mimochodem patří mezi jejich nejlepší počiny posledních sezón. Černé provedení vlastní například i naše modelka Barbora Brušková.

Na chvilku odbočíme od tenisek a přesedláme k vrchním dílům. U značky Balenciaga však ještě chvilku zůstaneme, neboť jejich nadrozměrné bundy jsou jako stvořené do chladného počasí, avšak nesluší každému. Demnův rukopis je zcela jasný a z celebrit je umí nejlépe nosit Pretty Flacko.

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

A post shared by A$AP Mob (@asapmob) on

Future nosí úplně všechno, co je aktuálně trendy, a tak mu samozřejmě neunikla ani dána bunda Balenciaga v červeném odstínu.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Krásnými kousky se ale může pyšnit také francouzský výrobce Moncler. V ulicích Montrealu je pro magazín GQ otestoval Joe Keery známý ze seriálu Stranger Things. Matnou černou zaručeně nikdy nic nezkazíte, věřte nám.

Sportovní soupravy jsou aktuálně velkým trendem, a tak je do svých posledních kolekcí zakomponoval i brand se sídlem ve městě Grenoble. Během slavnostního otevření nového butiku v Torontu si jednu vyzkoušela i modelka Winnie Harlow.

Těžko uvěřitelný úlet v podobě michelinovské kombinézy s lesklým povrchem, na jejíž oblečení je třeba pořádný kus odvahy, si vzal například britský hudebník Skepta. Jak se říká, není všechno zlato, co se třpytí. Návrhář Craig Green se při navrhování pro Moncler pěkně odvázal.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Moncler (@moncler),  

Supreme kromě kolaborace s TNF pro období podzim/zima 2017 vytvořilo podařenou puffy jacket také s legendární značkou Stone Island. Povedený kousek v hodnotě přibližně 23 tisíc korun má ve svém šatníku i raper Pil C

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

Největším fanouškům Stone Island je bez nejmenších pochyb reprezentant torontského rapu Drake, který na kousky italského výrobce nedá dlouhodobě dopustit. Nás to ale vůbec nepřekvapuje, protože SI používá při výrobě jen kvalitní materiály/střihy a s divizí Shadow Project jim dokonce pomáhá samotný Errolson Hugh.

Fenomén s názvem Gucci zná úplně každý, protože svého času byl výskyt fakeových věcí v Česku větší než v samotné Číně. Přesuňme se ale k měřítku věci, a tedy aktuální tvorbě. Od nástupu Alessandra Micheleho do pozice kreativního ředitele se totiž začaly dít velké věci.

Vrátila se velká GG loga, květinové či zvířecí potisky a barvy, s čímž přišel i opětovný enormní zájem ze strany známých osobností a následně „běžných“ lidí, kteří na to prostě mají. Italský módní dům diktuje trendy a nebýt Demnu Gvasaliu a jeho práci pro Vetements, respektive Balenciaga, Gucci nemá konkurenci.

A$AP Rocky po prohlídce jmenované značky v Miláně.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Pásek, který vytáhl Quavo ze seskupení Migos je snem mnoha chlapců a dívek z našich končin.

 

A post shared by Migos (@migos) on

Šílenství kolem Gucci podlehlo několik lidí i v našich končinách. Jako příklad zde máme trojici krásek, které dobře vědí, jak na to.

 

A post shared by My (@mylikey) on

 

A post shared by Klaudia Fujáková (@justklaudy) on

 

A post shared by Bára Lučivjanská (@barbellay) on

Malé vertikální uzi Lil Uzi Vert ve světle hnědých kalhotách Gucci s nášivkou Koi kapra, teniskách Air Max 97 od Nike a s batohem Dolce & Gabbana, který má také na obalu alba Luv is Rage 2. O ten se mimochodem postaral Virgil Abloh a tým OFF-WHITE.

 

A post shared by 16 (@liluzivert) on

Rakim Mayers - dnes naposledy?

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Kreativní dům pod hlavičkou Virgila Abloha, nesoucí název OFF-WHITE, jsme dnes již zmiňovali a samozřejmě mu věnujeme i trochu prostoru. Nespočet kolaborací se zvučnými jmény módního průmyslu a také vlastní sbírky pro obě pohlaví, to vše stíhá dlouholetý přítel Kanyeho Westa vtěsnat do kalendáře. Jak jsme již párkrát v nedávné minulosti uvedli, právě OFF-WHITE míchá kartami tohoto „povrchního“ odvětví velmi, velmi výrazně.

Zpěvačka Tinashe patří mezi ženy vyhledávající kousky, které se pyšní výrazným označením, barvami či divokými vzory.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Dosud nejlepší Virgilův projekt je ale bez nejmenších pochyb spolupráce s Nike, která přinesla deset modelů tenisek upravených na výbornou.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

A post shared by flame (@travisscott) on

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Kid Cudi v úžasném kabátu z kolekce podzim/zima 2017. Nemáme co dodat...

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Modrou úpravou prošly i modely určené speciálně pro pařížskou prodejnu Colette, která své brány (bohužel) uzavře už v nejbližších týdnech.

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

V modrých odstínech se nesly i některé kousky z aktuální dámské kolekce, například krajkové šaty s luxusním nádechem, které si během focení oblékla Kim Kardashian a vypadala božsky.

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Ani Rihanna, respektive její stylisté neodolali, a tak ke kozačkám Saint Laurent dopasovala i černé šaty obepínající její perfektní křivky.

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Obuv z francouzských dílen SLP ukrývá ve svém šatníku také přítelkyně Seana Combse, která je naší platonickou láskou už dlouhá léta a nic se na tom nejspíše ani měnit nebude. Cassie je prostě sexy žena a může si na sebe obléci cokoli.

 

A post shared by Casandra (@cassie) on

Saint Laurent je klasika, která se déle ubírá řekněme rockovým směrem a ten je nejen nám mimořádně po chuti. Raper G-Eazy si obdobný styl jede už dlouhodobě a kromě oblíbené „Teddy jacket“ občas vytáhne i dobře padnoucí oblek se zdobením.

 

A post shared by G-Eazy (@g_eazy) on

Francouzský módní dům Givenchy patří mezi oblíbené značky zdejších známých osobností. Největší hype značka zažívala v časech koncertního turné WTT, avšak od té doby si křivku relevantnosti udržuje.

PS - Během působení návrháře Riccarda Tisciho se mnohokrát v rámci prohlídek či focení kampaní objevil jako hlavní model Slovák Filip Hrivňák.

 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

Balenciaga/Vetements nebo nadrozměrné věci, které rozhodně nedoporučujeme nosit každému.

Supreme - legenda streetwearu, která pronikla i do hlubin vysoké módy a zároveň značka nošená všemi bez ohledu na to, zda jezdí na skateboardech nebo se pohybují v jiných kruzích. Stále však jde o jednoho z nejzásadnějších výrobců. A ano, i v roce 2017.

Na závěr ještě připojujeme deset náhodně vybraných snímků, díky kterým si můžete udělat lepší obraz.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mr. Rager (@ttapple),

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mr. Rager (@ttapple),

 

Príspevok, ktorý zdieľa COMPLEX (@complex),

V případě, že se o módní dění zajímáte trochu blíže, tak určitě nezapomeňte navštívit ani naši stránku Móda Refresher, která vám poskytne vždy jen ty nejzajímavější a nejžhavější informace z módního světa. Děkujeme za podporu!

Domů
Sdílet
Diskuse