Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2017 10:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mistr tai-chi proti bojovníkovi MMA. Vyhrála precizní duchovní a fyzická příprava, nebo nekompromisní síla?

SPORT
Uložit Uložené

Neobvyklé měření sil nemělo předem jasného vítěze.

Velká část mladých lidí by si dnes při vybírání bojového sportu či umění, kterému by se chtěli v budoucnu věnovat, vybrala MMA namísto tradičního asijského tai-chi. Starověké asijské bojové umění se postupem let proměnilo spíše na relaxační činnost, které se věnují lidé podobně jako józe a rozvíjejí své pohybové schopnosti, jenže ještě dnes existuje množství tai-chi mistrů.

Tradiční bojové umění má své neotřesitelné místo v pomyslné hierarchii jednotlivých bojových sportů, ale existuje minimálně jeden člověk, kterého už řeči o nadřazenosti starých bojových technik nebaví. Jmenuje se Xu Xiaodong, pochází z Číny a profesionálně se věnuje MMA jako trenér i jako bojovník a ve svém volném čase rád provokuje právě zástupce tradičních bojových umění.

Vyprovokovat se nakonec nechal Wei Lei, který sám sebe rád označuje za tai-chi mistra, a tak oba kohouti zorganizovali zápas i s přítomností rozhodčího či zvídavého publika. Cílem souboje bylo jediné, všichni chtěli zjistit, zda se nekompromisní síla a výbušnost MMA dokáže rovnat se vznešenými technikami tai-chi.

Odpověď přišla po několika sekundách, protože Wei Lei sice chvilku odolával a údery blokoval, avšak sprška dalších ran ho shodila na zem a tam už neměl žádnou šanci. Xiaodong proto potvrdil svou dominanci a pokračuje v boji proti tradičním bojovým uměním, což je neobvyklý koníček, ale lidé se aspoň dobře baví.

Domů
Sdílet
Diskuse