Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2017 11:51
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Drsná sonda do života newyorských teenagerů plná drog a nespoutaného sexu je i dnes stále aktuální (Tip na film)

FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Přestože si film Kids odbyl premiéru v roce 1995, pro svou nadčasovost by se neztratil ani dnes.

Jméno Larry Clark asi nebude běžnému filmovému fanouškovi příliš známé. Tento režisér má na svém kontě desítku filmů, které spíše než kvalitou dokážou zaujmout zejména svou kontroverzností a zaměřením na sex, problematiku mládeže a užívání drog. Navzdory faktu, že většina jeho snímků dosahuje přinejlepším podprůměrné kvality, dnes se zaměříme na jeho režijní debut. Na snímek Kids jsme upozornili už před více než pěti lety, když jsme ho zařadili mezi desítku nejnepříjemnějších filmů světové kinematografie.

Navzdory tomuto poměrně nelichotivému označení je třeba jedním dechem dodat, že jakékoliv nepříjemné pocity spojené se sledováním tohoto filmu jsou více než žádoucí. V roce 1995 spatřily světlo světa takové pecky jako Sedm, Kasino či Rváčův deník, který je svým dějem nejvíce podobný Kids. Přestože ho po řemeslné stránce celá zmiňovaná trojice poráží s obrovským náskokem, jeho artový nádech, netradiční podání a samotná režie jsou dostatečnými důvody pro to, aby se na něj podíval každý dospívající jedinec.

Drsná sonda do života newyorských teenagerů plná drog a nespoutaného sexu je i dnes stále aktuální (Tip na film)
Zdroj: Miramax

Děj nás přenese do běžného dne newyorské mládeže, která se ve volných chvílích oddává drogám a nespoutanému sexu. Pokud se vám zdá, že jde o přízemní děj, na první pohled to tak skutečně může vypadat. Kids od konkurence odděluje forma a herecké výkony. Není žádným tajemstvím, že Clark do své prvotiny obsadil výhradně neherce. Možná i díky tomu jsou výkony natolik přesvědčivé, že se občas přistihnete při tom, jak byste nejraději několik postav přinejmenším pořádně profackovali.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Ústřední linie se soustředí kolem mladého Tellyho, posedlého získáváním sexuálních skalpů v podobě stejně nezletilých dívek bez předchozí sexuální zkušenosti. Sladké řečičky a sebevědomý projev jsou zjevně velkým lákadlem, jelikož se mu úspěšně daří dostatečně uspokojovat všechny intimní potřeby. A to aniž by věděl, že je přenašečem AIDS. Zlom přichází v momentě, kdy se mu úspěšně podaří nakazit jednu z kamarádek.

Kids je skutečně nepříjemným filmem. Nejen surovostí, s jakou zobrazuje v některých momentech přímo animální chování hlavní postavy, ale také ústřední myšlenkou, která se táhne během celého filmu. Ačkoli nás od roku 2018 dělí jen několik hodin, v jistém ohledu je film i v dnešních časech velmi aktuální. Pokud se přenesete přes jednoduchost, s jakou je podán, dočkáte se intenzivního zážitku, během kterého uroníte nejednu slinu.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse