Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2018 17:20
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Majestátní ruská ikona v novodobé podobě. Nová Volha očima talentovaného grafika

TECH
Uložit Uložené

Dočkáme se nástupce kultovního sedanu?

Rusko je zemí velkých kontrastů, bizarnosti a i v případě automobilového trhu je tato země opravdu svá. Jasným důkazem toho jsou značky jako Lada, která na domácím trhu dlouhé desítky let nabízí a také velmi úspěšně prodává stařičké modely, které by přes přísné evropské normy či světové bezpečnostní testy neprošly ani kdyby kompetentní přimhouřili všechny oči a zaťali zuby .

Až ty nejnovější modely se začínají přibližovat standardům jiných značek, i když jakékoli ruské automobilky se skrz komunistický punc dokáží jen těžko prosadit v Evropě. I přesto však v minulosti existovalo několik modelů, které (v dobrém slova smyslu) znali i za hranicemi země, ať už šlo o Nivu nebo takový GAZ-24, známý jako Volha.

Ten již v současnosti nepůsobí na ruském trhu ani jako obnovený model pod číselným označením 3102. V ruských kruzích se však stále více šeptá, že je v plánu jeho návrat na trh, ostatně, v minulosti šlo o jeden z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších modelů.

Rusové mají nemalé plány v automobilovém průmyslu, protože poslední roky představili několik slušných počinů a další chystají. Svůj pohled na věc přináší i grafik Sergej Barinov, jehož ilustrace skutečně velmi autenticky a věrně minulosti naznačují, jakým směrem by se mohla ubírat nová podoba 24 od značky GAZ, a to dokonce i v moderních provedeních sedanu, kombi či jakéhosi crossoveru. Novodobá Volha v jeho režii vypadá opravdu k světu a jasně naznačuje, že pokud by se Rusové snažili, finální produkt by mohl opět sklidit úspěch. Vždyť posuďte sami.

Domů
Sdílet
Diskuse