Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2018 12:08
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Chudý chlapec chodí každý den 4,5 kilometru, aby se dostal do milované školy. Internet pro něj vysbíral už 7 milionů korun

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Svoji školu opravdu miluje a jeho snem je navštívit Peking, aby viděl, jak se dětí vzdělávají tam.

Čína je jedna z těch zemí, kde je mezera mezi chudou a bohatou částí obyvatel opravdu nesmírně velká. Zatímco země navenek často působí jako bohatý stát s prosperujícími velkoměsty, ne všechno je tak růžové. Právě poslední dny přinesly mimořádnou pozornost na tento problém, kterým Čína disponuje.

Veškerou přitaženou pozornost má na svědomí Wang Fuman, malý chlapec pocházející z velkého množství chudých rodin, jejichž rodiče odcestovali do velkých měst vydělat alespoň nějaké peníze. Wang tak žije nedaleko města Čao-tchung se svou starší sestrou a babičkou, a to v chudobě. Mají málo oblečení a jedí téměř jen zeleninu – maso je podle babičky příliš drahé a nemohou si ho dovolit.

Wang však miluje školu, ta se ale nachází 4,5 kilometru od domu. Auto samozřejmě Wangova rodina nevlastní, a tak do ní dochází pěšky. Podle ředitele Fu každý den. Lokalita Wangovy školy je momentálně zmítána neobvyklými mrazy v porovnání s obvyklými teplotami v aktuálním ročním období, na ně je Wang však připraven jen tenkou plátěnou bundou.

Chudý chlapec chodí každý den 4,5 kilometru, aby se dostal do milované školy. Internet pro něj vysbíral už 7 milionů korun
Zdroj: reddit/f89u

Jednoho dne přišel do školy s ledovými jehličkami ve vlasech a jeho fotografie se stala na internetu extrémně virální. Všeho se ujala Yunnan Youth Development Foundation, která založila charitativní projekt. Ten vybral už v přepočtu nepředstavitelných 7 milionů korun. Peníze poputují především Wangovi a jeho rodině, ale na něco si přijdou i jeho spolužáci v nouzi – každý z nich získá 1 600 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse