Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2018 19:35
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Albert v Česku dostane samoobslužné pokladny, uvažuje také o e-shopu nebo samonačítání zboží během nákupu

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Zajímavá změna čeká české zákazníky Albertu.

Společnost AHOLD Czech Republic, a.s., provozující v tuzemsku supermarkety a hypermarkety Albert, zavede ve svých řetězcích samoobslužné pokladny. Ke změně by mělo dojít už tento rok. Prozradil to v rozhovoru pro server Aktualne.cz šéf řetězce Jesper Lauridsen

Do našich obchodů chceme zavést stovky nových samoobslužných pokladen. Kontinuálně investujeme do remodelingu prodejen – loni to byla asi miliarda korun a přepracovali jsme tak 150 našich obchodů, letos počítáme s dalšími asi 70 obchody,“ řekl Lauridsen. 


Přebudování jedné pobočky prý společnost vyjde na čtyři až pět milionů eur, což dělá 101 až 126 milionů korun. Současně se také přemýšlí o zavedení konceptu Tap to go (Přilož a jdi), o kterém už jsme psali na začátku letošního roku. Jde o samo-načítání jednotlivých položek zboží už během nákupu, které pak lze pohodlně zaplatit přes propojenou platební kartu – vše pohodlně a bez čekání. Albert tím reaguje na dlouhé nepříjemné fronty, které zdržují jejich zákazníky.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

AHOLD si prý také všímá rozvíjejícího se trhu s on-line rozvážkou potravin. V USA je jejich společnost Peapod nejsilnějším on-line obchodníkem s potravinami. Podle šéfa Alberta zatím internetový prodej není v České republice tak silný, pokud však ucítí příležitost, určitě se jí chopí – spuštění takové služby by pak zabralo pouhých několik měsíců. Uvidíme, jak se v Česku tento řetězec tedy bude vyvíjet dál.

Domů
Sdílet
Diskuse