Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2018 11:05
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Albert testuje nový koncept nakupování „Přilož a jdi“. Čekat ve frontě u pokladního pásu není potřeba

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Čeká nás zbrusu nová forma nakupování, při které se nebudeme muset zdržovat ve frontách?

Ještě rychlejší a jednodušší nákup bez nutnosti stát fronty. To chce zavést do svých poboček hypermarket Albert, který začal na konci loňského roku v domovském Nizozemsku testovat inovativní službu „Tap to go“, tedy „Přilož a jdi“. V rámci této novinky stačí vlastnit speciální bezkontaktní členskou kartu, kterou si zákazník předem propojí se svou platební kartou.

Při nákupu pak stačí jen přiložit kartu k elektronické cenovce u konkrétního zboží, o které jeví zájem, systém si za výrobek strhne peníze a zákazníkovi jen stačí jej uložit do tašky. Není potřeba procházet zdlouhavou pokladní zónou a čekat tedy v nepříjemných frontách. Ukončit nákup pak postačí přes mobilní aplikaci, kdy do deseti minut dojde k dovršení platby. V budoucnu chce Albert zákaznické karty kompletně nahradit mobilním telefonem. 

Albert testuje nový koncept nakupování „Přilož a jdi“. Čekat ve frontě u pokladního pásu není potřeba
Zdroj: AHOLD Czech Republic, a. s.

 „V Nizozemsku testujeme, kam by se do budoucna mohlo vyvíjet nakupování potravin v kamenných obchodech. Moderní technologie se rychle vyvíjejí, stejně jako potřeby našich zákazníků, kterým chceme vycházet vstříc. Inovace ´Tap to go´ přináší rychlé, snadné a pohodlné nakupování,“ říká Jan-Willem Dockheer, ředitel formátu Albert Heijn to go.

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

Obchodní řetězec bude novinku testovat půl roku a poté dojde k vyhodnocení, jestli se rozšíří i do ostatních zemí a např. také do Česka. „Zatím je předčasné mluvit o jakémkoliv termínu. Elektronické cenovky jsou drahé a jakákoliv změna systému se musí naplánovat. Počkáme na vyhodnocení pilotního projektu,“ řekl pro Aktualne.cz mluvčí řetězce Albert Jiří Mareček. 

Podobnou technologii sice používá Globus nebo Tesco, avšak zde je stále potřeba za zboží zaplatit na pokladně.

Domů
Sdílet
Diskuse