Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2018 14:09
Čas čtení 0:00
Tamara S.

Inspiruj se džínovou bundou Elsy Hosk nebo Alessandry Ambrosio, které mají krom klasiky v oblibě i barevné a zdobené verze

MÓDA
Uložit Uložené

Denimové bundy nikdy neomrzí, právě naopak, těší se čím dál větší oblibě.

Pokud ji náhodou ještě nevlastníš, tak je nejvyšší čas to napravit. Je tu s námi už pár sezón a na světě snad neexistuje osoba, která by v ní nevypadala úžasně. Hodí se všem typům postav a v obchodech najdeš její nekonečné množství variací. Klasickou, barevnou, na tělo, oversized, pod zadek, po pupek, s nápisy, flitry, květy, výřezy, ... Pravidelně se objevuje nejen na módních přehlídkách, ale i na domácích a zahraničních festivalech. Řeč je o džínové bundě, kterou (jak uvidíš v článku) mají v oblibě všechny módní ikony od smyslné Olivie Cuplo až po bezprostřední Elsu Hosk.

Klasika

Samozřejmě, není nad klasiku. Hodí se ke všemu a téměř všude, kde nejsi vázána dress codem. Jednoduchou džínovou bundu využiješ nejvíce ze všech a považuj ji za výbornou investici na roky. Móda se neustále mění a náš osobní vkus se vyvíjí, takže infantilní nápis nebo květovaná výšivka může být brzy out, ať už pod vlivem módního diktátu, nebo vlastní preference. Pokud tedy nerada kupuješ jen do aktuální sezóny, jdi do univerzální klasiky a na festival si ji ozdob hravými odznaky.

Obyčejnou bundu najdeš například v Zaře – klasika v světlém nebo tmavším provedení – ale i v mnoha jiných řetězcích

 

Príspevok, ktorý zdieľa Bridget (@bridget),

Zmiňované zdobení odznaky, díky kterým proměníš obyčejnou bundu na nápadnou

Barvy 

Jsi veselá, hravá, nedokážeš se vynadívat na duhu a ráda poutáš pozornost? Tak v takovém případě vsaď na barvy. Výběr je nekonečný, ale z těch nejaktuálnějších je to zejména žlutá, růžová a červená (ale krok vedle neuděláš ani jinou, například svěží mentolovou). Vsadit také můžeš na vícebarevné kombinace, případně na neokoukanou kombinaci s klasickým denimem (najdeš například v Guess).

Barevný denim nabízí například Asos (tady, tady nebo tady) nebo i H&M

Výřezy a roztrhaný vzhled

Preošoupaný, třepící se denim a výřezy jsou ve hře už nějakou tu dobu, a tak je jasné, že s tímto stylem krok vedle určitě neuděláš. Důležitý je zde tedy jen tvůj vkus a tvá chuť se mírně odlišit. Inspirovat se můžeš například skutečně zdařilou bundou Olivie Culpo s výřezy na ramenou.

Zkrácená a prodloužená verze

Zkrácená verze je vhodná na léto a prodloužená do jarních a podzimních dní, neboť svým provedením klidně nahradí i plášť. Na krátkou verzi vsadila například i Alessandra Ambrosio na letošní Coachelle a na dlouhou zas Josephine Skriver, která se v ní ukryla před chladnějším počasím. Delší džínovou bundu lze klidně přetransformovat do džínových šatů – buď oversized nebo s páskem zvýrazňujícím pas.

Zkrácenou verzi má v nabídce například H&M a prodlouženou zas Tommy Hilfiger

Pro něco podobného klikej sem

Zdobené 

Pojem „zdobené“ je široký, a taková bude i tato nabídka. Perličky, výšivky, nášivky, nápisy, vybíjení, volány,... Ve většině případů se jedná o klasiku ozvláštněnou o nějakou tu ozdůbkou navíc. Počítej však s tím, že takové bundy se kombinují o něco hůře, ale pokud si na tom dáš záležet, výsledek bude výborný. Důležité je nechat je vyniknout, a pokud toto pravidlo splníš, můžeš vyrazit do ulic.

Pro ozdobené verze zajdi na H&M (tady nebo tady), Stradivarius, Asos, Gucci nebo Mango

Pokud se ti líbí „piercingová“ bunda, kterou má na sobě Olivia, podobnou najdeš tady

Domů
Sdílet
Diskuse