Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2018 19:01
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Sledujte, jak probíhalo náročné natáčení seskoku z letadla v Mission: Impossible 6

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Bylo to extrémně nebezpečné, skákalo se z výšky necelých osmi kilometrů a pro potřeby scény byl dokonce navržen nový typ helmy.

Pokud poctivě sledujete všechny naše články ohledně očekávaného, již v pořadí šestého dílu oblíbené akční série Mission: Impossible, tak vám určitě neunikla ani zpráva o natáčení náročné scény seskoku z letadla, kvůli níž Tom Cruise až 106krát vyskočil s padákem.

Šlo o tzv. HALO seskok (tedy skok z vysoké nadmořské výšky a s nízkým otevřením padáku) a herec se na tento kaskadérský kousek připravoval více než rok, přičemž štábu ho dovolili legálně uskutečnit jen Spojené arabské emiráty.

A protože chtěl mít režisér Christopher McQuarrie ve scéně specifické světlo, mohl natáčet pouze přibližně 3 minuty denně, vždy za soumraku. Proto Cruise absolvoval tak mnoho seskoků. Celá vzdušná choreografie musela být bezchybná, takže se skákalo z výšky přibližně 7,6 kilometru, aby bylo ve vzduchu na všechno čas.

Sledujte, jak probíhalo náročné natáčení seskoku z letadla v Mission: Impossible 6
Zdroj: Paramount Pictures

Z natočených seskoků jsou nakonec ve filmu použitelné jen tři záběry. Nebezpečnost kousku dokazují i rizika, která mohla při jeho předvádění hrozit, jako například těžká úzkost, ztráta mentální stability či hypoxie (nedostatek kyslíku).

Pro Toma byl dokonce vyvinutý zcela nový typ helmy, která plnila nejen funkci bezpečnosti, ale posloužila i pro potřeby natáčení. No a když se zrovna neskákalo z letadla, trénovalo se v obrovském větrném tunelu. Jak to celé probíhalo, se už dozvíte v nejnovějším adrenalinovém videu ze zákulisí natáčení.

My v samotném závěru už jen připomeneme, že premiéra snímku Mission: Impossible - Fallout je u nás naplánována na 2. srpna 2018, a pokud se chcete dozvědět vše o hereckém obsazení či příběhu, vstupte už klasicky do tohoto vlákna. Chystáte se do kina?

Domů
Sdílet
Diskuse